Melcisori deliciosi si pufosi, cu umplutura aromata de scortisoara si cardamon
Dupa ce a crescut aluatul, il scoateti din vas, il framantati usor si il intindeti pe o suprafata pudrata cu faina, la o dimensiune aproximativa de 40X50 cm.
Puneti feliutele in tava, in picioare, turtindu-le usor cu palma. Lasati-le la crescut in tava inca 30 de minute.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ingrediente
450 gr faina
60 gr zahar
un pliculet drojdie uscata
250 ml lapte
1 ou
60 g unt
Pentru umplutura:
60 gr unt
110 gr zahar
1 lingurita scortisoara
1/2 lingurita cardamon
Pentru glazura
1 lingura zahar pudra
2 linguri de apa
Mai intai framantati un aluat din faina, drojdie, zahar, lapte caldut, unt moale si ou. Cand aluatul este format, elastic si nu se mai lipeste de peretii vasului, se lasa la crescut o ora.
Intre timp, amestecati bine ingredientele pentru umplutura, sa aveti o pasta fina si omogena.
Dupa ce a crescut aluatul, il scoateti din vas, il framantati usor si il intindeti pe o suprafata pudrata cu faina, la o dimensiune aproximativa de 40X50 cm.
Intindeti pe aluat umplutura, rulati si apoi taiati feliute.
Puneti feliutele in tava, in picioare, turtindu-le usor cu palma. Lasati-le la crescut in tava inca 30 de minute.
Puneti-le in cuptorul incins la 200 de grade, pentru aproximativ 20 de minute sau pana se rumenesc frumos.
Dizolvati zaharul pudra in apa si cu glazura obtinuta, ungeti melcisorii de indata ce ies din cuptor.
Foarte buni au iesit melcisiorii cu retetat asta!!
De mult nu am mai mancat melci facuti in casa doar ca mama punea si nuca,abia astept sa-i incerc si pe astia.Ai niste retete minunate!