chilli alb cu pui

 

Din categoria retetelor rapide si care va ajuta sa refolositi ingrediente, acest chilli alb este o solutie perfecta si pentru ca se potriveste oricarui sezon: in sezonul rece este o mancare consistenta si bogata, care te incalzeste, iar in sezonul cald, poate fi servita rece, ca o salata cu pui.

Iata de ce aveti nevoie:

1 piept de pui

cate o conserva de fasole boabe albe si porumb de la Sun Food

1 ceapa

2-3 catei de usturoi

2 morcovi

1-2 bucati de ardei iute (puneti in functie de cat de iute vreti sa fie mancarea)

sare si piper dupa gust

1 lingura oregano tocat

Reteta este extrem de rapida daca aveti deja pieptul de pui pregatit. Eu am pregatit-o a doua zi dupa ce facusem o friptura dintr-un pui intreg. Ca de obicei, nimeni nu s-a atins de piept, atata timp cat erau pulpe si aripioare! 🙂
Dar a doua zi am reutilizat pieptul de la friptura in aceasta reteta.

Intr-o tigaie adanca, caliti ceapa si usturoiul, adaugati apoi pieptul tocat si stingeti cu aproximativ jumatate de litru de apa. Adaugati morcovul tocat, ardeiul iute, oregano, sare si piper si lasati sa fiarba pana se inmoaie morcovul.
Atunci adaugati fasolea si porumbul bine scurse si mai lasati sa dea un clocot, sa se amestece aromele.

Si gata! 🙂

Pofta mare!