Desi eu aloc blogurile de la Provocarea secreta, ramane si pentru mine o surpriza care blog imi ramane mie. In aceasta luna am nimerit blogul lui Pansy si am fost foarte incantata sa il rasfoiesc pentru ca am gasit o multime de idei foarte interesante.
In plus, rasfoind astfel un blog, pagina dupa pagina, ajungi sa cunosti putin si omul din spate si eu am prins mare drag de Pansy 🙂
Am ales o reteta de pulpe de curcan pentru ca mama tocmai mi-a taiat un curcan de peste 20 de kg si trebuia sa incep sa il gatesc cumva.
Iata reteta care a avut mare succes la noi!
Ingrediente
1 pulpa mare de curcan
2 linguri zahar brun
condimente specifice de pui (eu le folosesc pe cele facute de mine – retete aici)
sare, piper
3 linguri sos de soia
putina miere
1 morcov mare
1 patarnac
2 catei de usturoi
1 ceasca supa de pui
100 ml vin alb dulce
1 pulpa mare de curcan
2 linguri zahar brun
condimente specifice de pui (eu le folosesc pe cele facute de mine – retete aici)
sare, piper
3 linguri sos de soia
putina miere
1 morcov mare
1 patarnac
2 catei de usturoi
1 ceasca supa de pui
100 ml vin alb dulce
Se condimenteaza carnea si se lasa macar o ora la rece.
Tava in care urmeaza sa faceti friptura se unge cu ulei si se aseaza un pat din legume. Puneti peste pulpa de curcan, ungeti-o cu soia si miere. Turnati in tava supa si vinul si lasati la cuptor pana se rumenesc si se patrunde carnea.
Tava in care urmeaza sa faceti friptura se unge cu ulei si se aseaza un pat din legume. Puneti peste pulpa de curcan, ungeti-o cu soia si miere. Turnati in tava supa si vinul si lasati la cuptor pana se rumenesc si se patrunde carnea.
Eu am urmat sfatul lui Pansy si am facut alaturi un pireu pufos si a fost garnitura perfecta pentru legumele si sosul de langa carne.
*servet oferit de pernegradina.ro
arata super apetisant!
Craciun fericit draga mea ♥
Craciun fericit si linistit in continuare, alaturi de cei dragi!
Servus Ama,
Tocmai vreau sa fac si eu o friptura de curcan si am zis sa incerc reteta ta care a picat la tanc 🙂 O intrebare am: ce anume faci cu zaharul brun? Il pui peste pulpa de curcan odata cu condimentele? SAu atunci cand il bagi in cuptor?
Multumesc si un Craciun fericit in continuare!
Mihaela
sa va fie de bine ! ma bucur ca ti-a placut si iti multumesc pentru aprecieri!
Miha K – da, zaharul il pun deodata cu condimentele sa aiba timp sa se dizolve putin 🙂
Pansy – cu mare drag 😉
Multumesc Miha! Si tie la fel 🙂 te pup
Multumesc (cu intarziere) Emily 🙂 Sarbatori fericite in continuare 🙂
sarbatori fericite si un an nou plin de realizari!la multi ani!