Si sa continuam aventura cu gratarul primit de la cei de la Grill Society.

IMG_6859

In primul rand tebuie sa va spun ca acest gratar imi spulbera prejudecata dupa prejudecata. Dupa ce in postul trecut v-am povestit despre cum gratarul nu mai ramane indelitnicirea barbatului si este foarte usor facut si de o femeie, dupa ce am facut gratare in miez de iarna cat nu am facut toata vara trecuta, am decis sa mai atac un mit: gratarul e doar pentru carnivori! 🙂

Ei bine nu! 🙂

Eu am gatit doar garnitura, dar daca aveti rabdare cu mine, am sa va arat cum se pot face mult mai multe bunatati pe un gratar – nu doar fripturi! (desi eu raman fanul lor :))

IMG_6861


Chiftelute de cartofi

400 gr de pireu de cartofi
2 cepe verzi
3 catei de usturoi
sare
piper
putina faina daca e nevoie sa se mai lege compozitia

IMG_6863

Mai intai fierbeti cartofii si ii zdrobiti ca pentru pireu. Tocati ceapa si dati usturoiul pe razatoarea fina (sau zdrobiti ca pentru mujdei).

Am amestecat ingredientele in pireu, le-am condimentat dupa gust si le-am pus pe plita de fonta – in cazul meu alaturi de niste pulpe de pui si ardei.

Aceste chiftelute trebuie intoarse, mai ales pentru a se paji pe ambele fete.

Eu le-am servit pe post de garnitura si am adaugat in farfurie si o salata acoperita cu un sos delicios facut de mine din smantana, marar si …iar usturoi 😉

IMG_6875