IMG_8115

O extraordinara tarta cu visine, cu aluat subtire si crocant! Si asa e de rapida si de simpla ca zau nu aveti scuza sa nu o pregatiti macar o data vara asta!

IMG_8122

Ingrediente

120 ml apa calduta
100 ml ulei
1 pliculet praf de copt
250 gr de faina
2 linguri de zahar

1 cana de visine fara samburi
5 linguri de pesmet
5 linguri de zahar

IMG_8117

Pentru a pregati aluatul am folosit un vas de la Tupperware.
Adevarul e ca atunci cand mi-a scris Mia (legatura mea cu produsele Tupperware) si mi-a zis ca pot face aluatul doar punand ingredientele in acest vas si scuturandu-l putin, am fost foarte sceptica. De fapt, asa am fost si cand mi-a zis ca in acelasi vas pot topi ciocolata doar cu putina apa calda.

IMG_8105

Dar am ascultat-o, am pus ingredientele pentru aluat, am pus capacul si am scuturat de cateva ori vasul – in sus, in jos si l-am rotit putin. Cand am dat jos capacul aluatul era gata! :))) Iata-l:

IMG_8100

Am pus aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, l-am intins si am presarat peste un strat de pesmet amestecat cu zahar (cam jumatate din cantitatea obtinuta).

Am dat la cuptorul incins cam jumatate de ora, pana a inceput sa se rumeneasca pe fund.

Intre timp am scos samburii din visine, le-am amestecat cu restul de pesmet si zahar si le-am pus peste aluat. Am mai dat la cuptor 15 minute.

Si….gata minunata tarta!

IMG_8124

IMG_8126

Pentru mai multe informatii despre produsele Tupperware o puteti contacta pe doamna Mia Lupea la mia_lupea@yahoo.com sau 0722 433277 / 0740 760303.