O extraordinara tarta cu visine, cu aluat subtire si crocant! Si asa e de rapida si de simpla ca zau nu aveti scuza sa nu o pregatiti macar o data vara asta!
Ingrediente
120 ml apa calduta
100 ml ulei
1 pliculet praf de copt
250 gr de faina
2 linguri de zahar
1 cana de visine fara samburi
5 linguri de pesmet
5 linguri de zahar
Pentru a pregati aluatul am folosit un vas de la Tupperware.
Adevarul e ca atunci cand mi-a scris Mia (legatura mea cu produsele Tupperware) si mi-a zis ca pot face aluatul doar punand ingredientele in acest vas si scuturandu-l putin, am fost foarte sceptica. De fapt, asa am fost si cand mi-a zis ca in acelasi vas pot topi ciocolata doar cu putina apa calda.
Dar am ascultat-o, am pus ingredientele pentru aluat, am pus capacul si am scuturat de cateva ori vasul – in sus, in jos si l-am rotit putin. Cand am dat jos capacul aluatul era gata! :))) Iata-l:
Am pus aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, l-am intins si am presarat peste un strat de pesmet amestecat cu zahar (cam jumatate din cantitatea obtinuta).
Am dat la cuptorul incins cam jumatate de ora, pana a inceput sa se rumeneasca pe fund.
Intre timp am scos samburii din visine, le-am amestecat cu restul de pesmet si zahar si le-am pus peste aluat. Am mai dat la cuptor 15 minute.
Si….gata minunata tarta!
Bestial arata tarta !!!, chiar mi s-a facut pofta acum de o bucatica :)), dupa caldura de azi cand numai la bucatarie nu am vrut sa stau… Cred ca o voi suna si eu pe d-na Mia, este un vas "magic" ce am vazut eu aici, scuteste mult din timpul de pregatire…I must have it ! :))
Ce bunatate! Imi plac la nebunie tartele si placintelele cu visine. Super tip-ul cu vasul Tupperware 🙂
ama, tarta asta e superba
dupa cum bine zici si tu,nici o scuza sa nu o fac si eu! superba,parca ii si simt gustul
yummy yuummiii.. Imi ploua in gura !! :X Parca simt deja gustul visinelor 😀
ma bucur mult ca va place tarta mea 🙂