Ciorba de oase de porc cu zeama de varza murata
Aceasta este una din ciorbele mele preferate, mai ales in sezonul rece. Este o varianta hranitoare si economica, plina de legume delicioase si putina carne.
Ingrediente
1 ceapa
1 ardei rosu
2 frunze de dafin
3 morcovi
1 radacina de patrunjel
o bucata de telina (cam cat marimea unui pumn mic)
aproximativ 1 kg de oase de porc, cu putina carne pe ele
1 cana de mazare
1/2 cana de pasta de tomate
sare si piper dupa gust
La final: marar verde si 500 ml de zeama de varza murata
Am gatit aceasta ciorba in multicooker sub presiune, folosind programul de sotare si apoi de supa. La fel se gateste si pe aragaz, doar ca timpii de gatire sunt mai lungi. Marimea oalei este de 5.5l.
Am inceput prin a pune frunzele de dafin in oala, sa dea drumul cat mai bine la aroma.
Apoi am sotat usor ceapa, am adaugat ardeiul rosu, apoi radacinoasele taiate cubulete. A urmat carnea, iar dupa ce le-am lasat pe toate sa se rumneasca usor impreuna, am pus mazarea, pasta de tomate si am completat cu apa pana s-a umplut oala.
Dupa ce a fiert ciorba, am adaugat zeama de varza murata si marar verde.
Zeama de varza murata este o solutie perfecta pentru a acri ciorba si am gasit in magazinele dm aceasta varianta de zeama de varza murata (puteti comanda produsul si online de aici).