Ma bucur sa va arat astazi una dintre cele mai frumoase si utile carti pe care le-am avut pana acum in biblioteca celor mici!
Ceasul si masurarea timpului de la Editura Casa este o carte fascinanta, plina de surprize si de „secrete”, dupa cum descrie incantat Robert cartile colectiei De ce? De ce? De ce?

Noua aparitie editoriala de la Editura Casa este o carte care explica notiunea de timp si numeroasele intrebari care pot sa apara legat de modul in care aceste trece si se masoara.

Cartea este plina de surprize ascunse in spatele ferestrelor de vizitare – punctul de referinta al acestei colectii. Copiii invata despre succesiunea anotimpurilor si a zilelor pe pamant cu ajutorul unor ilustratii calde si fermecatoare, ideale pentru cei mici.

Va spuneam ca ferestrele de vizitare sunt specifice acestei colectii, dar in aceasta carte am descoperit o varietate mult mai mare de tipuri de astfel de locuri ascunse. In plus, in aceasta carte veti gasi si un ceas pe care copiii pot regla orele si cu ajutorul caruia pot invata sa citeasca corect ora. Copiii mei au inceput sa se joace cu acest ceas pentru a transpune pe cadran ora citita de pe ceasul digital. Poate fi un exercitiu foarte util pentru cei mici.

Trecerea timpului, anotimpurile si motivul pentru care avem anotimpuri, numele lunilor si numerele romane care le reprezinta, explicatia succesiunii anotimpurilor si a zilelor si multe alte informatii accesibile copiilor si ilustrate intr-un mod exceptional.

Vedeti in imaginea de mai sus cum copiii mei au invatat din carte explicatiei modului in care soarele lumineaza si incalzeste Pamantul. In plus, la finalul carti veti descoperi inca o supriza, sub forma unui calendar pentru zile de nastere.

Desi nu am verificat exact, dar cred ca avem intreaga colectie de carti din seria De ce? De ce? De ce? de la Editura Casa, inca de la prima aparitii cu cativa ani in urma. Cartile sunt de o calitate premium, ferestrele de vizitare sunt rezistente la manutele curioase si grabite si se pastreaza foarte bine in timp. Desi fetita mea a depasit varsta pentru care acestea sunt recomandate, o vad ca le rasfoieste cu acelasi drag si interes. Si va marturisesc ca si noi, adultii, ne-am pomenit de multe ori rasfoindu-le cel putin la fel de fascinati!

Am mai scris in trecut despre alte carti ale colectiei aici.
Iar despre alte carti ale Editurii Casa am mai scris aici