De cate ori public instantanee cu zilele noastre pe Facebook sau Instagram, mereu ma intrebati ce carti rasfoiesc copiii. In primul rand, trebuie sa va spun ca eu incerc sa le organizez cartile in functie de sezon. Avem multe carti despre natura care se preteaza perfect la asa ceva si le folosim intreg anul (vedeti mai ales titluri. Dar, fiind vara, oferta de carti de sezon este mult mai mare, pentru ca am inclus aici si cartile de gradinarit.
Asadar, va redau mai jos lista noastra de carti. La sfarsitul articolului veti gasi si pozele cu coperta si din interior:
1. Unde locuiesc animalele, o carticica de la Univers Enciclopedic, una din editurile noastre preferate. Din pacate, nu am mai vazut aceasta carte prin librarii: are ferestre care arata cuiburile animalelor.

2. Seasons – o carticica mica, cu ilustratii frumoase, prezinta pe scurt imagini despre fiecare anotimp. Cartica aceasta o folosim mai ales pentru a desena detalii de sezon. Pentru aceasta carte va invit sa vorbiti cu Adina de la miculcititor.ro.

3. Book of Growing Food – despre aceasta carte v-am mai vorbit si ne este tare draga. Am si pornit o mica provocare sa bifam in aceasta vara toate proiectele din carte. Detalii despre ea gasiti aici.

4. Questions and Answers about Nature – o carte extrem de interactiva si plina de informatii interesante. Dupa cum veti vedea si in pozele de mai jos, are ferestre cu ajutorul carora copiii pot descoperi raspunsuri la intrebari. O gasiti aici.

5. Big Book of Bugs – pentru ca am doi copii fermecati de toate gazele 🙂 Cartea de aici.

6. It all starts with a seed – o incursiune fermecata in lumea plantelor si un ghid suplimentar pentru gradinarit. O gasiti tot la Adina – aici.

7. Sam who went to sea – o aventura pe mare a unui soricel 🙂 cartea o avem de la Frunzarici.

8. Cele mai frumoase povesti – o carte clasica 🙂 o gasiti aici 

9. Vino cu noi in padure – o carte in care gasiti ilustratii si informatii despre viata in padure in fiecare luna a anului. O gasiti aici.

10. Un an in gradina mea – similara cu cea de sus, doar ca de aceasta data veti gasi informatii (si idei de proiecte) despre fiecare luna a anului intr-o gradina. Detalii aici.

11. In mijlocul naturii – a treia carte cu aceasi structura si anume prezentarea schimbarilor din natura in fiecare luna a anului. Mai multe aici.

12. Marea carte a naturii – o carte senzationala, plina-plina de informatii si ilustratii frumoase. O multime de denumiri de plante, animale si insecte. O gasiti aici si v-o recomand din suflet!

13. Hoinari prin anotimpuri – Vara – banuiesc ca nu mai e nevoie de descriere pentru aceasta colectie. O mai gasiti aici.

14. Vara – o carticica frumos colorata, in versuri, cu o poezioara simpatica despre vara (avem cate una pentru fiecare anotimp). O gasiti aici.

15. Balada unui greier mic – Toparceanu – si un pic de poezie de sezon. Cartea noastra este aceasta.