Azi va prezentam o carte cu activitati colorate – pictura cu degetele – Animalele, de la Editura Usborne
Cartea (si multe asemenea) o gasiti la Cartile Buburuzei –> aici

fingerprint-activities-usborne-9

 

 

Ramona de la Cartile Buburuzei are un dar aparte. Imi citeste tare bine copiii! 🙂 Ma intreaba ce le mai place acum si are cele mai bune recomandari pentru noi. Eu una ma si pierd in numeroasele titluri ale editurii Usborne, le-as lua pe toate si imi prinde grozav de bine intuitia Ramonei.

fingerprint-activities-usborne-8
Pentru Natalia, pasionata de pictura, culoare si desen, ne-a trimis aceasta carte. Va marturisesc ca initial nu am fost prea entuziasmata. Facusem cu Natalia pictura si figurine din degete, dupa modele vazute pe internet. Deci cu ce m-ar ajuta mai mult o carte?!
Ei bine, m-am inselat amarnic.

fingerprint-activities-usborne-10

 
Fiecare pagina este o plansa diferita si copiii sunt pusi sa creeze diferite vietati. Insecte, pisici, catei, ursuleti koala sau panda, puisori si pasari. Pe fiecare pagina li se arata pas cu pas cum trebuie sa tina degetelul pentru a avea forma potrivita (orizontal, vertical, doar varful) si apoi, tot pas cu pas, li se arata cum sa deseneze ptr a transforma amprenta intr-o mica vietate colorata.
Bureteii colorati de pe margine sunt grozavi, vopseaua se spala apoi foarte usor de pe manute (in poze Natalia doar s-a sters, nu se spalase de nerabdare).

 

fingerprint-activities-usborne-7

Dupa ce i-am explicat in prima faza ce sa faca (si cum sa urmareasca indicatiile), am lasat-o pe Natalia sa lucreze singura pe carte. Mi-a placut mult diversitatea planselor, faptul ca ii pune sa isi pozitioneze in diferite feluri degetelele si ca – desenand dupa modelul sugerat – exerseaza in joaca diferite forme: linii, cercutele, (tri)unghiuri, diferite linii curbe etc.

 

fingerprint-activities-usborne-6

 

PS Am avut zilele trecute o discutie complexa cu Natalia, in care i-am explicat despre blog, i-am aratat retetele, pozele, povestile. Iar ea a fost tare entuziasmata si a decis ca vrea sa ma ajute sa spun povesti pe blog 😉 de aceea veti vedea ca vom colabora la articolele viitoare 😉

fingerprint-activities-usborne-11