Dupa cum sunt sigura ca ati observat, eu sunt o mare sustinatoare a folosirii condimentelor. Pe langa sare si piper, imi place sa dau aroma mancarii cu diferite ierburi aromatice sau uleiuri de gatit. Astfel, am ajuns sa adun un mare numar de pliculete si pungulite in care imi stochez toate mirodeniile si am inceput sa ma gandesc cum sa le depozitez cat mai eficient.
Cautand dupa solutii cat mai practice am gasit urmatoarele 6 idei pe care le puteti pune in practica indiferent de amenajarea bucatariei voastre.
Inainte de a vi le prezenta, as dori doar sa va spun ca desi multe din ideile de mai jos se pot aplica si pentru borcane de diferite dimensiuni, de dragul aspectului merita sa investiti in niste borcanase de aceleasi dimensiuni. De asemenea, nu omiteti etichetele, ele facand in asa fel incat totul sa para mult mai organizat, contra unui cost destul de mic, putand sa vi le creati singuri sau sa le descarcati din mediul online.

Sertarul de condiment      
Aceasta idee mi se pare foarte faina pentru cei care au la dispozitie un sertar in acest scop. Solutia aceasta este practica, nu incarca blatul de bucatarie si, aranjate alfabetic, pot usura mult activitatea din bucatarie.

Raftul de condimente
Daca nu puteti sa va creati un sertar special, puteti folosi orice raft (cumparat sau creat de voi) care sa stea permanent pe blatul din bucatarie. Aceasta este o solutie pentru cei cu spatiile din bucatarie deja bine alocate, dar unde acest raft se va complete perfect cu design-ul bucatariei.

Raftul de condimente din camara
Daca aveti la dispozitie o camara, insa nu aveti spatiu suficient in ea, puteti sa prindeti pe usa un raft in care sa depozitati condimentele. Aceasta solutie are numai avantaje, spatiul alocat raftului fiind mare, investitia este una mica, iar acestea nefiind expuse se potrivesc in orice stil de bucatarie.

Condimentele din interiorul sau de sub corpul din bucatarie
Daca nu aveti deloc spatiu (nici pe blat, nici in dulapuri sau sertare), aceasta solutie este pentru voi. Aveti nevoie de o banda magnetica si de borcanase cu un capac metalic. Astfel puteti prinde fie in interiorul usii unui dulap, fie sub un corp suspendat din bucatarie, toate condimentele pe care le folositi. Trebuie doar sa le prindeti de banda magnetica si sa le etichetati corespunzator.

Camara
Daca sunteti printre cei norocosi care au la dispozitie o camara in care sa puteti sa va organizati atat condimentele cat si celelalte produse de baza, asigurati-va ca locul in care va veti depozita mirodeniile este usor de accesat astfel incat sa nu incurce in activitatile de zi cu zi, organizandu-le alfabetic sau pe categorii si pozitionandu-le cat mai aproape de intrarea in camara.

Eprubetele cu condimente
Aceasta ultima idee am adaugat-o de dragul design-ului. Mi se pare o idee foarte draguta, atat de efect cat si practica. Daca aveti posibilitatea sa vi-l creati chiar cred ca merita.

 

Voi in ce fel va organizati condimentele?

 

Surse poze 1 2 3 4 5 6