Ingrediente
1 caserola de pipote
1 ceapa
1 morcov mare
1/2 ardei gras si rosu
1/4 praz
1 ou
3 lg smantana
patrunjel verde
sare, piper
Caliti ceapa tocata intr-o tigaie, adaugati morcovul dat pe razatoare si caliti pana mai lasa din culoare.
Adaugati apoi prazul si ardeiul si mai caliti putin inainte sa adaugati pipotele bine spalatae si curate de eventualele coji. Potriviti la gust cu sare si piper.
Adaugati apa cat sa acopere pipotele si lasati la foc mic sa fiarba.
Dupa ce s-au fiert pipotele, pregatiti intr-un bol un amestec din oul batut cu smantana si adaugati incet la sos pentru a-l ingrosa.
La final adaugati si patrunjelul si serviti cu mamaliguta fierbinte.
Ce bine arata! Tre sa fie tare buna mai ales cu mamaliguta!
Multumesc Iulia!
Acum am vazut ca stai in Bremen. Am fost chiar anul trecut acolo, in vizita la niste prieteni 🙂 daca mai mergem poate ne si vedem 😀
Ce poftă mi-ai făcut. Dar la mine în casă numai eu mănânc pipote, aşa că nu ştiu dacă o să le fac prea curând 🙁
@Laura – noua ne plac tare pipotele si tot rar le fac 🙂 gandeste-te ca macar cand faci supa de pui, nu e nevoie sa imparti unica pipota :))) la noi vesnic e bataie pe ea! 😀
E foarte foarte buna! Am incercat-o si sotului mei ii venea sa manance si tigaia…
@Ana – ma bucur mult ca v-a placut! 🙂