050 

Era o frumoasa zi de vara si eram singura acasa cu Natalia. Cautam o idee pentru o masa rapida, aromata si usoara, cand am dat de aceasta reteta. A fost dragoste la prima vedere.

Ingrediente

 putin ulei
1 ceapa
100 gr bacon afumat
125 ml vin alb sec
6 cartofi noi albi
100 ml smantana
250 gr cascaval

Incingeti ulei intr-o tigaie si caliti ceapa si baconul taiate marunt, pana cand ceapa devine sticloasa.

 041

Turnati peste vinul si lasati tigaia pe foc pana se evapora.

Adaugati apoi in tigaie cartofii taiati cuburi si lasati pe foc 10-15 minute. Turnati la final si smantana, amestecati sa incorporati bine si luati de pe foc.

 Turnati jumatate din cantitatea de cartofi intr-un vas yena, presarati peste jumatate din cantitatea de cascaval, adaugati apoi inca un strat de cartofi, peste care puneti restul de cascaval.

Puneti la cuptor pentru 45-50 de minute sau pana cand cartofii sunt acoperiti de o crusta aurie.

Se serveste proaspat scos din cuptor.

065