Ma gandeam ca poate o sa vi se para interesante aceste site-uri si ar fi vremea sa vi le impartasesc.
Gnooks va ajuta sa gasiti locurile de unde sa va cumparati cartile on-line sau sa identificati forumurile care discuta despre un anume scriitor sau o anumita carte.
Dar partea cea mai interesanta mi se pare Map of literature: va ofera o selectie de scriitori asemanatori cu cel preferat de voi. Inspiratie pentru lectura.
Shelfari este o comunitate online ce se bazeaza pe carti. Te poti lauda la prieteni cu cartile de pe rafturile „bibliotecii” tale virtuale (au si un gadget dragut pentru bloguri), poti recomanda carti sau sa te alaturi la numeroasele grupuri tematice (muuulte reading challenge-uri – my favourite :))

Book Glutton este o alta metoda de a citi carti online. Cu un cont ai acces la carti, la comunitatea cititorilor, la grupuri, discutii etc. Se pare ca lectura cartilor se poate face doar cu Firefox.Sectiunea Listmania! de pe Amazon este de asemenea un loc de unde va puteti inspira in lecturi. Pornind de la Bufnita oarba (de exemplu) am dat de o lista de recomandari privind scriitorii iranieni. Si multe, multe alte variante. Minusul ar fi ca listele sunt puternic personalizate si foarte subiective. Si… ibiblio unul dintre cele mai complexe si interesante site-uri culturale. Gasiti foarte multe domenii de interes (impartite in cele mai diverse sectiuni), numeroase linkuri si optiuni. Este un loc unde puteti rataci. Asa am descoperit eu WebMuseum, site-ul care m-a ajutat sa supravietuiesc cursurilor de Istoria Artei din facultate :))***
Eu mi-am dezvaluit locurile secrete de rasfat. Cine imi recomanda site-uri noi? 🙂 ***Later editIoana mi-a trimis cateva recomandari: http://www.artdaily.com./index.asp http://www.cafepress.com/realwriter/ http://open.yale.edu/courses/ http://www.shvoong.com/ http://www.suite101.com/Cottonbud mi-a dezvaluit un proiect interesant: Biblioteca fara firMultumesc frumos !