Adica supa de cartofi. Foarte simpla, cu foarte putine ingrediente, delicioasa si buna de iti incalzeste sufletul in orice zi friguroasa! 🙂
Ingrediente
aproximativ 750 gr cartofi
1 ceapa
2 linguri de unt
1 galbenus
3 linguri mari de smantana
patrunjel tocat fin
sare
crutoane
Curatati cartofii si ceapa, ii taiati cubulete si ii puneti intr-o oala de 2 litri. Umpleti oala cu apa, puneti pe foc si lasati sa fiarba pana se inmoaie cartofii.
Luati de pe foc si pasati supa, pana aveti o crema perfecta.
Puneti oala din nou pe foc mic.
Bateti galbenusul cu smantana si adaugati-l la supa.
Cand supa da in clocot, puneti untul si patrunjelul (eu am pus un cubulet, asa cum le-am inghetat din vara).
Serviti cu crutoane!♥
Ce-mi place cum arata asa in ulcica cu crutoane! Gata, m-am hotarat asta fac in week-end!
Hei, Ama!
Am terminat acum.
Am pus cam 500 ml de supa de pui pe langa apa, pentru ca imi ramasese de la alt preparat.
E incredibil de gustoasa si fina!
O singura chestie: mi s-a branzit un pic smantana, au aparut cateva picaturi pe la suprafata. Idei despre cum as putea evita asta poe viitor?
Oricum e doar de ordin estetic, in rest e nemaipomenita.
Kadia sper sa iti place si tie supita! 🙂
Karioka din pacate, faza cu smantana, se intampla pentru ca cea din comert e cam din plastic 😐 daca vei avea ocazia sa gatesti cu smantana de casa, din lapte crud, vei vedea diferenta! Aia se topeste ca untura la cald.
Vasul arata demential!!!
[…] de dovlecel 2. Supa-crema de ciuperci pleurotus 3. Supa de linte cu turmeric si ou de rata 4. Supa Parmentier 5. Supa de salata 6. Supa crema de usturoi copt 7. Supa crema de morcovi, telemea de capra si […]