Supa aceasta de rosii a fost pregatita candva in februarie, dar abia acum reusesc sa o postez. A fost facuta mai ales pentru ca mie imi era dor de o supa cremoasa de rosii si voiam sa ii mai scot pe copii din rutina cu supa de taitei. Asadar, cand a venit ora mesei, am pus-o cu ceva emotii pe masa, asteptand opozitii zgomotoase la orice supa care nu e clara si cu taitei. Spre uriasa mea surprindere, copiii au mancat cu mare pofta, ba mai mult, Natalia imi tot zice de atunci sa o fac.




Ingrediente 

1 ceapa mare
cativa catei de usturoi
– optional – o bucatica de bacon, kaiser, sunca
1/2 lingurita de cimbru

putin ulei/untura

3 morcovi
2 cartofi
1 pastarnac potrivit
1/2 lingurita oregano
1 conserva de rosii de la Sun Food

 

optional – putin cascaval/parmezan si paine prajita sau crutoane

Supa am pregatit-o intr-o oala de 1.5 l.

Am incins uleiul si am pus la calit ceapa, usturoiul, sunca si cimbrul. Cand ceapa a devenit sticloasa si cimbrul a inceput sa elibereze aroma, am adaugat cartofii, morcovii si pastarnacul. Am amestecat putin si am lasat asa pe foc, iar apoi am adaugat conserva de rosii (intregi).

Am completat cu apa, cat mai era necesar pana sa se umple vasul si am adaugat si oregano. Am fiert pana cand s-au inmuiat legumele.




Apoi am dat supa prin blender si am servit-o cu cascaval ras deasupra si cu o felie cu maia prajita.