Supa-crema de pastarnac si usturoi

Supa aceasta a avut un succes urias la noi acasa. Toata lumea a mancat portie dubla si daca mai era, se mai manca. Usor de facut, este o supa ideala pentru zilele in care aveti nevoie de o supa satioasa si fina.



Ingrediente Supa-crema de pastarnac si usturoi

700 gr pastarnac
300 gr cartofi
1 ceapa
2 catei de usturoi
putin ulei
sare si piper
cateva frunze de rozmarin proaspat
1.5 l supa de pui
100 gr smantana

paine prajita pentru servire

Tapetati o tava cu hartie de copt si puneti peste pastarnacul si cartofii taiati cuburi, ceapa taiata rondele si usturoiul intreg. Presarati peste rozmarinul, stropiti putin cu ulei si dati la cuptor la foc mare, pana cand se rumnesc usor legumene.



Adunati legumele si puneti-le in oala si stoarceti usturoiu copt din coaja. Acoperiti cu supa de pui si mai lasati sa dea o data in clocot, potrivind la gust cu sare si piper. Cand s-au inmuiat legumele, luati de pe foc si pasati cu mixerul vertical. Adaugati smantana si mai mixati putin, sa se amestece bine si sa obtineti o consistenta extra-cremoasa.
Serviti cu paine prajita taiata in cubulete.