Salata de linte verde cu cartofi
Ani de zile m-am ferit de linte si simteam ca nu stiu sa o gatesc. Prima oara m-am imprietenit cu lintea rosie si a devenit unul dintre alimentele care nu lipsesc din casa. Totusi, in continuare, m-am ferit de lintea verde. Pana acum!

Salata de linte verde cu cartofi

Ingrediente
1 ceasca de linte verde
2-3 frunzulite de dafin
5-6 cartofi potriviti
1/2 legatura de marar
2 catei de usturoi
sare

Cartofii curatati si taiati cubulete, se condimenteaza cu sare si se pun la cuptor. Puteti sa ii puneti in tava singuri sau alaturi si de carne – dupa cum vedeti, eu i-am pus in tava alaturi de niste copanele de pui.
Intre timp, puneti la fiert lintea in putina apa cu sare, alaturi de frunzulitele de dafin.

Intr-un bol, puneti usturoiul dat pe razatoare fina si mararul tocat. Adaugati si putin ulei (eu am folosit ulei pentru salate de la dm drogerie markt) amestecati si lasati sa stea asa, sa se amestece bine aromele.

Cand sunt cartofii gata si lintea e fiarta, tot ce mai aveti de facut este sa le amestecati in vasul cu marar si usturoi.

Salata aceasta merge grozav si singura, dar poate fi servita si ca parte a mai multor preparate. Eu i-am pus alaturi de putina friptura, dar si o salata proaspata de rosii si castraveti.

Daca va place lintea, gasiti aici mai multe retete!