Pe principiul „cea mai buna leguma e porcul”, il scald in felurite marinate si scot ce e mai bun din el cand il rumenesc la gratar.
Crusta inegrita nu ma sperie, ci promite arome irezistibile. Oricum in mijloc carnea ramane frageda si moale.
Ingrediente
carne de porc (muschiulet)
vreo 2 lingurite de pasta de ardei iute
2 lingurite zahar (brun)
2 lingurite usturoi pudra
suc proaspat de lamaie
2 linguri sos de soia
2 linguri ulei
sare
Amestecati ingredientele de mai sus si lasati carnea sa odihneasca in baia asta iute cam 2-3 ore.
Apoi fara mila o puneti pe gratarul incins si o lasati sa se prajeasca bine – nu o taiati prea subtire sa fie loc de crusta fara sa o uscati.
Serviti cu salata de vara si anume salata cu tot ce aveti la indemana. Nu exista reguli! 🙂
Doamne, cat de apetisant arata! Imi ploua in gura!
Nu cred ca este ok sa folosesti usturoi pudra. Trendul acual este de a folosi ingrediente proaspete.
@ Ada – da, e delicios 🙂
@Anonim – eu nu gatesc dupa "trend" si daca e ceva in trend nu inseamna ca este ceva general valabil sau corect. La unele marinate merge usturoiul proaspat, dar la unele pur si simplu nu este practic ptr ca urmaresti o alta infatisare ptr friptura. Si atata vreme cat folosim rozmarin uscat, tarhon sau salvie, usturoiul pudra natural intra in aceasi categorie si nu vad de ce nu ar fi utilizabil – recomandarea din reteta nu are legatura cu comoditatea!
Pt. anonim: există usturoi pudră fără chimicale în multe supermarket-uri şi la plafar. Tb. doar să citeşti eticheta. Nu văd care e problema.
Sunt incantata de tot ce vad, mancarurile sunt delicioase!
@Adelina – si la alea natuturale se si simte dupa miros ca sunt chiar din usturoi :))
@ Florina – ma bucur mult ca iti plac retetele 🙂