Reteta aceasta mi-a depasit orice asteptari! 🙂 E o combinatie atat de potrivita de arome, incat o tava mare de melcisori aproape ca s-a evaporat. I-am pregatit pentru o mica serbare la scoala si au avut mare succes.
Este o reteta simpla, secetul sta in ingredientele de calitate. Va recomand cu drag produsele grecesti de la mediteranea.ro. Garantat nu gasiti altele mai bune! Dupa cum va povesteam, eu nici din Grecia nu am adus acasa asa ulei de masline bun ca cele de pe acest site. Adevarul este ca au surse bune si merita sa le incercati si voi.




Revenind la reteta, iata de ce aveti nevoie:

Ingrediente

250 ml lapte gras caldut
1 pliculet de drojdie
1 lingurita zahar
2 oua
500 gr de faina
1.5 lingurita sare

Umplutura:
150 gr rosii uscate la soare (eu vi le recomand pe acestea)
50 gr masline (de aici)
200 gr mozzarella
busuioc proaspat

100 gr unt
3 catei de usturoi dati pe razatoarea fina sau zdrobiti
putina zeama de lamaie

Amestecati laptele caldut cu zaharul si drojdia. Lasati 5-10 minute sa se trezeasca drojdia.

Adaugati ouale, apoi incorporati treptat faina.

Cand s-a format aluatul (si nu se mai lipeste de vas si de maini), scoateti aluatul pe o suprafata pudrata cu faina si framantati-l 5-10 minute, pana aveti un aluat elastic.


Puneti-l inapoi in vas, acoperiti-l si lasati-l la crescut 1-2 ore.




Intre timp, pregatiti o tava si tapetati-o cu hartie de copt.
Cand aluatul a crescut, scoateti-l din nou pe o suprafata infainata, framantati-l usor si intindeti-l. Presarati peste aluat rosiile si maslinele maruntite, mozzarella data pe razatoare si frunzele de busuioc.
Rulati cu grija si taiati in melcisori de 3-5 cm grosime.

Asezati melcisorii in tava, ii acoperiti si ii mai lasati la crescut 30 de minut. In acest timp incingeti cuptorul.

Ii tineti la copt 20-25 de minute. Cand sunt aproape gata, topiti untul si adaugati in el usturoiul si putina zeama de lamaie. Ungeti cu acest amestec melcisorii, de indata ce ii scoateti din cuptor.

Melcisorii sunt grozavi calzi, dar aluatul este deosebit de pufos si cand se racesc. Se potrivesc perfect si in pachetel!

Inspiratie pentru reteta