Briose de ciocolata cu biscuiti cu cereale
Aceste briose cu ciocolata, desi aparent simple, ascund un blat crocant si delicios de biscuiti si un pic de extra ciocolata!

Briose de ciocolata cu biscuiti cu cereale


Ingrediente – 24 de briose
200 gr zahar + 2 linguri
2 oua mari
230 gr faina
75 gr cacao
1 1/2 lingurita praf de copt
1 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita de sare
240 ml de lapte
120 gr de ulei
1/2 lingurita esenta de vanilie
150 gr de biscuiti cu cereale
75 gr de unt
150 gr de ciocolata



Incepe prin a sfaramita in robot biscuitii (eu am folosit o punga intreaga de Dita de la RoStar si am lasat cativa intregi pentru a-i pune deasupra). Amesteca apoi biscuitii sfaramitati cu 2 linguri de zahar si untul topit, pana ai un amestec care este lipicios.
Pregateste tava de briose si pune hartiile/formele de briose in tava. In fiecare forma pune cam o lingura din amestecul de biscuiti si apasa-l bine cu un pahar, sa fie compact.
Dupa ce ai pus biscuitii, pune si cata putina ciocolata, apasand din nou cu paharul.



Pune tava la cuptor pentru 5 minute, sa se coaca usor aceasta crusta.

Amesteca in un vas faina, cacaoa, praful de copt, bicarbonatul si sarea.
In alt vas, bate bine ouale cu zaharul. Adauga vanilia. Cand ai obtinut un amestec cremos, adauga alternativ din amestecul de faina si lapte, apoi ulei.
Aluatul obtinut, pune-l in formele de briose, peste crusta de biscuiti si ciocolata. Pune pe fiecare briosa inca un biscuite sau biscuiti sfaramitati.



Coace briosele la 180 grade pentru 20-25 de minute (sau pana cand o scobitoare pusa in mijloc iese curata).