Paine cu banane si chia

 

 

Am pregatit reteta aceasta rapida zilele trecute, cand aveam fix doua banane mari si cam maronii, pe care stiam ca oricum nu le va mai manca nimeni. Am facut adeseori paine cu banane in trecut, in diverse combinatii si suntem fani declarati ale acestor deserturi. Cu toate acestea, aceasta reteta mi-a placut in mod deosebit. Semintele de chia au dar un plus de textura crocanta si a iesit un desert grozav! Si sanatos! 🙂

Inainte sa trecem mai departe, va invit sa cititi articolul meu despre beneficiile consumului de seminte de chia –> AICI




Ingrediente 
200 gr de faina
1 plic de praf de copt
1 varf de lingurita de sare
1 ou mare
2 linguri de unt
50 gr de zahar
40 gr seminte de chia
2 banane
120 de ml de lapte

Dati drumul la cuptor si incingeti-l la 180-200 de grade.

Amestecati intr-un vas faina cu praful de copt si sarea. Lasati-le deoparte.
Intr-un bol zdrobiti bananele cu furculita.



Intr-un vas mai mare, bateti untul moale cu zaharul si oul. Adaugati apoi bananele zdrobite.
Incorporati alternativ amestecul de faina si laptele. Cand ati terminat si cu ele, adaugati semintele de chia.

Turnati aluatul intr-o forma de chec si dati la cuptor pentru aproximativ o ora sau pana cand scobitoarea infipta pe la jumatate iese curata.