Ovaz cu ciocolata, pere si nuci
De cand am descoperit banala fiertura de ovaz, la noi in casa este nelipsit ovazul. Si desi este mancat chiar si in cea mai simpla varianta a sa, uneori imi place sa ofer un mic rasfat la micul dejun si il prepar si cu ciocolata.
De data aceasta am combinat ciocolata amaruie de la Poiana cu pere si nuci. Si a iesit un mic dejun de vis!


Ovaz cu ciocolata, pere si nuci


Ingrediente
1 cana de ovaz (gasesti aici ovaz)
3 cani de apa
1 lingura de cacao
3 linguri de zahar

La final: ciocolata, pere si nuci

Puneti la fiert ovazul amestecat cu cacao si zahar in apa rece si lasati-l sa fiarba la foc mic. Sa fiti in preajma lui sa il mai amestecati ocazional.


Din experienta mea, ovazul este mai gustos fiert simplu in apa. Il puteti fierbe si in lapte, dar din punctul meu de vedere chiar nu este necesar.
Indiferent de cantitatea pe care decideti sa o pregatiti, respectati proportia de 1:3.

Puteti inlocui zaharul cu miere, dar daca faceti asta, adaugati mierea dupa ce ovazul este fiert si putin racit!

Cand s-a fiert ovazul, puneti-l imediat in boluri si puneti peste bucatelele de ciocolata. Acestea se vor topi de la caldura ovazului si ii vor da un plus de cremozitate.

Decorati farfuriile cu feliute de para taiate subtiri si nuca.

Descopera si alte retete cu ovaz aici.