Ingrediente
1 cana de bulgur
1 ceapa
4 catei de usturoi
1/2 praz
1-2 morcovi
2 linguri de pasta de tomate
sare si piper dupa gust
patrunjel verde
Bulgurul il pregatesc astfel: masor o cana de bulgur, il clatesc si il pun intr-un bol incapator. Cu aceasi cana, masor apa. Pun de obicei o cana jumatate de apa, dar din experienta am vazut ca difera uneori usor gramajul necesar. Totusi, cam aceasta este cea mai sigura varianta.
Apa o pun in fierbator si o torn peste bulgur cand a dat in clocot. Acopar bolul cu o farfurie si o pun deoparte pentru 10-15 minute, cat timp pregatesc restul de ingrediente.
Pentru aceasta reteta am folosit bulgur din dm drogerie markt.
Intr-o tigaie, sotez ceapa tocata si usturoiul. Adaug prazul taiat inele si morcovii tocati cubulete. Pun putina apa – aceasta ar trebui sa fie doar putina in tigaie, nici macar sa nu acopere morcovii – si las morcovii sa se gateasca. Cand acestia s-au inmuiat, adaug pasta de tomate si amestec bine. Potrivesc la gust cu sare si piper.
Legumele le pun peste bulgurul gatit, impreuna cu patrunjelul proaspat si amestec.
Descopera si alte retete cu bulgur aici.