Cum sa pregatesti ceaiul perfect 
In ultimii ani, parca fara sa ne si dam seama, consumul de ceai a crescut mult in casa noastra. Acest lucru se datoreaza in parte si faptului ca am ales ceaiuri de calitate, a caror aroma ne place si pe care le bem cu placere. Daca sotul meu isi incepe fiecare zi cu un ceai negru (Earl Grey este preferatul sau), eu imi beau cafeaua si ulterior, pe parcursul zilei, mai beau un ceai verde sau rooibos. Seara apelam la ceaiuri de plante, cele mai des folosite fiind cele menta, urzica, musetel sau sunatoare.
Avem un set cu cesti de ceai si ceainic, dar cum fiecare are preferinte diferite in materie de ceaiuri, avem cani de ceai speciale.  


Pentru mine ceaiul verde este un angajament. Trebuie sa recunosc ca nu ma dau in vant dupa el si rareori pot sa spun ca il beau de placere. Totusi, aleg deseori sa il beau datorita proprietatilor sale. Si am descoperit ca il pot face sa imi placa cu adevarat daca ii adaug un mic “bonus”. Astfel, deseori adaug putina scoarta de scortisoara in el sau chiar o steluta de anason (aceasta varianta ti-o recomand pentru probleme digestive si / sau dureri menstruale). 

Cum sa pregatesti ceaiul perfect 

Dar am descoperit ca pentru a ne bucura de aroma fiecarui tip de ceai, modul de preparare ar trebui sa fie usor diferit. Cea mai importanta distinctie pentru mine este data de timpul in care las plantele in apa fierbinte. Ceaiul verde si negru il las doar putin, undeva la 3 minute. Daca il las mai mult, nu ne mai place gustul la fel de mult. In acelasi timp, in cazul ceaiurilor de plante, cheia sta in a le lasa mai mult timp pentru o aroma mai intensa si mai bogata! 

In plus, atunci cand alegei ce fel de ceai vrei sa bei, este bine sa iei in calcul si cafeina pe care o contine. Daca nu bei cafea dupa-amiaza sau seara, atunci ar fi bine sa eviti sa bei si ceai negru. Iar daca esti sensibil la cafeina, atunci evita chiar si ceaiul verde sau alb. Pentru dupa-amiaza si seara apeleaza la ceaiuri de plante sau la rooibos (sau ceai rosu, unul dintre preferatele mele).

Si pentru ca imi doresc sa iti vin in ajutor, am pregatit imaginea de mai jos pentru tine, in care am strans la un loc informatiile de baza pentru prepararea cestii perfecte de ceai.
Sper sa iti fie de ajutor!