Acum ceva timp am primit de la Sun Food o cutie plina de bunatati si invitatia de a gati ceva potrivit pentru un picnic. In caz ca nu ati aflat deja, au in desfasurare un concurs cu super premii, la care mai aveti vreme sa va inscrieti si voi! Gasiti toate detaliile aici.


Eu una am fost convinsa ca am depasit data limita. Cu plecarea in concediu, o sanatate cam buclucasa in ultima perioada, mi-a fost destul de greu sa mai stau in bucatarie sau sa fac poze. Totusi, mi-a facut mare placere pregatirea acestui mic picnic si fotografierea preparatelor.

 


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Iata ce am pregatit eu! 🙂

Salata de ton cu ceapa si marar
1 conserva de ton
1 ceapa rosie mica
1 lingura maioneza
cateva fire de marar (puneti dupa gust)
3-4 linguri cu varf de boabe de porumb
sare dupa gust si daca mai considerati ca este cazul
*o chifla crocanta
*o frunza de salata

Strecurati conserva de ton si puneti-o in robotul de bucatarie impreuna cu ceapa, maioneza si mararul. Mixati bine, pana obtineti o pasta cremoasa. Apoi adaugati boabele de porumb si amestecati bine.
Taiati chiflele pe o parte, puneti frunza de salata in ele si pe frunza de salata puneti salata de ton.

Salata cu mei si naut
1 conserva de boabe de naut
1/2 cana de mei fiert (gasiti mei aici)
1 morcov mediu
1 varf de lingurita de chimen
cateva frunzulite proaspete de menta
sucul de la o jumatate de lamaie
putin ulei de masline
sare dupa gust

Fierbeti meiul si strecurati conserva de naut. Taiati morcovii fasii. Stoarceti lamaia si amestecati sucul cu uleiul de masline.
Amestecati ingredientele si condimentati salata cu chimen si menta. La final adaugati sucul de lamaie si uleiul si amestecati bine.
*Aceasta salata, cu accente orientale, isi datoreaza farmecul combinatiei de chimen, menta si gustului usor acrisor de lamaie.



Limonada cu ananas
1 conserva de ananas
1 lamaie
cateva frunzulite de menta sau roinita
2-3 linguri de miere

Goliti intreg continutul unei conserve de ananas in blender. Adaugati sucul de la lamaie si mixati bine. Turnati amestecul obtinut intr-o carafa de 1 litru si completati cu apa. Daca doriti, puteti indulci si cu miere, la noi nu a fost cazul. Lasati la cere si la servire adaugati frunzulitele de menta sau roinita.
Nu uitati sa amestecati aceasta limonada, ea fiind ceva mai densa datorita anasului.