E sezonul si nu se poate sa nu profitam de capsuni.
Anul acesta, probabil pentru ca s-a instalat mai tare sentimentul de nesting cu mamicia, am inceput din timp proviziile pentru iarna. Asadar, am si inceput sa pun deoparte capsuni pentru iarna.
Dupa primul tur de dulceata „traditionala”, m-am si plictisit si am inceput sa experimentez.
Dupa primul tur de dulceata „traditionala”, m-am si plictisit si am inceput sa experimentez.
Daca mancarea o facem cu condimente, de ce dulceata nu poate fi la fel? 🙂
Asa ca, dupa putin studiu despre ce arome merg cu capsunile, am pus alaturi de ele busuioc, menta si un mic ardei iute (piri piri).
Ingrediente
1 kg de capsuni
250 gr zahar
1 ramurica de busuioc
2 ramurele de menta
1 ardei iute
Se pun toate ingredientele in vasul in care fierbeti dulceata si, la foc mic, lasati-le pe toate pana da in clocot si se topeste zaharul.
Daca face spuma, spumati-l.
Cand s-a topit zaharul, opriti focul, acoperiti vasul si lasati-l la macerat peste noapte.
A doua zi dimineata, scoateti afara condimentele si reluati fierberea la foc mic pana se incheaga.
Cititi aici cum testez eu cand e gata dulceata.
Dulceata se toarna in borcane infierbantate la cuptor, se rastoarna borcanele cu capacul in jos sa se videze si se lasa asa pana se racesc.
Sfat! Ca sa reduceti spuma facuta de dulceata, puteti adauga putin ulei de masline.
Ce reteta faina si foarte interesanta!
Pup
f interesante combinatii ai facut! Sunt curioasa cum o fi gustul, ca de aratat arata yamiiii…
Multumiri pentru inspiratie, Ama. Voi "condimenta" si eu putin dulceata mea 🙂