Acest post nu este doar pentru mame, dar stiu ca de cand sunt mama am devenit mai ingrijorata in ceea ce riveste diversitatea in dieta. Si am tot citit, am incercat sa aflu cat mai multe, din cat mai multe surse si ajunsesem sa am un morman de informatie pe care nu reuseam sa o pun in practica.
Si apoi, intr-o zi cu soare, am gasit rezolvarea. De fapt rezolvarea este atat de simpla si de evidenta incat as putea spune ca nici nu e nevoie de cine stie ce informatie prealabila. Natura ne ofera singura raspunsul si totul se rezuma la culori.

Asadar, doriti o dieta diversificata corect? Ajunge sa va asigurati ca puneti pe masa un curcubeu! 🙂

Am facut o mica lista (click pentru marire), cu cateva produse mai des intalnite in casa noastra. Luati-o ca pe o lista de inceput, din care puteti scoate si adauga ingrediente preferate si de voi.
Din aceasta lista mie imi lipsesc cerealele si carnea, ambele fiind din categoria alimentelor prezente in dieta noastra si pentru care nu trebuie sa imi bat capul 🙂

De asemenea, problema pentru mine – asa cum spuneam mai sus – era dieta Nataliei si sa am grija sa ii asigur o paleta cat mai larga si variata de nutrienti. Cautand pe internet, am gasit acest mic tabel.

 Site-ul de mai sus vinde acest mic joc, dar eu cred ca poate fi foarte usor realizat si de voi, cu ajutorul celor mici.
Pentru copiii mai mici, tabelul este mai util mamei, dar copiii mai mari pot fi atrasi in aceasta joaca – de la colorarea curcubeului, la realizarea magnetilor colorati si punerea lor pe frigider in functie de culorile consumate.


Asadar, eu va sfatuiesc ca data viitoare cand pregatiti lista de cumparaturi sa ganditi (si) in culori! 🙂