img_3035-1024x798 Noua ne place tare mult carnea de pui, dovada stand si retetele cu pui de pe acest blog (probabil cea mai bogata categorie), dar chiar si asa, uneori ajungi intr-un punct in care nici nu mai stii cum sa le gatesti. Ati fost vreodata in situatia asta? Eu da. Si inca des.
De aceea m-am bucurat de aceasta combinatie de pui, masline si curmale si de suflul nou adus unei cine rapide si usor de facut.

Ingrediente
5-6 copanele de pui
3 catei de usturoi
50 gr de masline
50 gr curmale (eu am folosit uscate)
1/2 lingurita oregano uscat
2 frunzulite de dafin
putin ulei
1 lingura de melasa
sare si piper
150 gr de supaAmestecati supa cu melasa, uleiul, dafinul, oregano, sarea si piperul. Puneti carnea in aceasta marinata si lasati la rece pentru 1-2-3 ore. Cu cat mai mult, cu atat mai bine! 🙂
Cand doriti sa pregatiti friptura, turnati carnea si marinata intr-un vas termorezistent si coaceti la 180 de grade pentru aproximativ 40-50 de minute. Din cand in cand, deschideti cuptorul si cu o lingura udati carnea cu sosul in care fierbe.
Scoateti din cuptor cand carnea s-a gatit si s-a rumenit.

Noi l-am servit cu pireu de cartofi, pentru a nu pierde nimic nici din sosul delicios! 🙂
img_3037-683x1024