Mancare de carne de porc cu naut
Serile din timpul saptamanii par mai mereu extrem de scurte si aglomerate. Cam de pe la ora 5, lucrurile incep sa se precipite, trebuie servita cina, copiii parca sunt mai hiperactivi, au nevoie de mai multa atentie, iar cina trebuie gatita usor si rapid.
Aceasta reteta s-a incadrat in aceasta categorie, fiind un real succes – si nu doar pentru ca se face repede, ci si pentru ca a fost extrem de gustoasa! 🙂
Ingrediente
1 ceapa
1/2 ardei rosu
4 felii de ceafa de porc (o caserola)
3 linguri de pasta de tomate
1 conserva de naut SunFood
1 lingurita de cimbru
sare si piper dupa gust
optional – putina verdeata
Caliti ceapa si ardeiul in putin ulei sau putina apa (pentru varianta mai sanatoasa).
Cand ceapa devine sticloasa, adaugati ceafa de porc taiata cubulete (puteti folosi si alte bucati de porc, de exemplu spata), presarand cu sare si piper.
Amestecati usor in tigaie, sa se rumeneasca putin carnea de porc pe toate laturile. Cand s-a rumenit, turnati peste putina apa, cam cu un deget peste carne si lasati sa fiarba la foc mic.
Cand apa a scazut putin, cat sa descopere putin bucatile de carne si carnea s-a gatit, adaugati pasta de tomate si cimbrul. Mai lasati 15-20 de minute sa fiarba asa si adaugati boabele de naut, scurse si clatite putin. Lasati pe foc cat sa mai dea un clocot si gata masa.
Serviti cu putina verdeata presarata peste si – daca simtiti nevoia – cu putina paine proaspata.
Pofta mare!
Iti place nautul? Iti recomand sa incerci si urmatoarele retete:
Ciorba de peste cu chorizo si naut
Salata cu mei si naut
Naut condimentat
Pasta de naut cu dovleac si usturoi
Iar daca esti in cautare de alte retete cu porc, iti recomand urmatoarele:
Friptura de porc cu unt aromat
Friptura de porc cu ceapa rosie si piersica
Porc mexican cu mamaliga (reteta pentru slow cooker)
Salata de bulgur cu cotlet de porc
Frigarui dulci si picante de porc