
Un desert foarte usor de facut si foarte racoros, ideal pentru zile calduroase de vara sau dupa o masa copioasa (gratar in cazul nostru :D). Asamblarea lui dureaza 20 de minute si dupa cateva ore de tinut la frigider aveti un desert gata de servit.
In plus nu e nevoie sa dati drumul la cuptor! 🙂
300 gr biscuiti
400 gr capsuni
200 grame zahar
500 gr mascarpone
frisca de la 3 albusuri
100 gr vin rosu dulce
Maruntiti biscuitii, bateti frisca si pasati capsunile cu zaharul si amestecati-l cu vinul. Daca capsunile nu au lasat suficienta zeama, mai puteti adauga apa.
Amestecati usor frisca in mascarpone.
Intr-un vas asezati un prim strat de biscuiti si peste el puneti din sosul de capsuni. Puneti cu lingura si incercati sa acoperiti cat mai mult din stratul de biscuiti.
Intindeti apoi un strat de mascarpone.
Reluati cu un nou strat de biscuiti, capsuni si mascarpone. La final puteti decora cu alte capsuni (puse deoparte inainte de pasare) sau cu ciocolata.
Se tine la frigider cateva ore inainte de servire.
Wow, wonderful dessert! I will try it!
Have a nice day!
miamiiii, seamana cu un tiramisu cu capsuni, tare mai e bunut! Pupicei
Imi ploua in gura Ama 😛 foarte bine arata.
In ce hiper/supermarketuri se gasesc produsele Lactitalia?
@Maria – thank you! A wonderful day to you too! 🙂
@Yafa – pana sa-mi spui tu nu m-am gandit la asta, dar ai perfecta dreptate :)) te pup!
@Isabela – multumesc! si la cat de simplu se face, ar trebui sa nu lipseasca din frigider peste vara 😀
@Lavinia – din cate stiu eu in Metro, Real, Auchan si Novatim.
Buna Ama,
Arata minunat!
As vrea sa-l fac si eu,insa nu inteleg frisca pe care o adaugam la crema de branza,e frisca obisnuita sau sunt 3 albusuri batute spuma?
Multumesc mult!
Roxana
@Roxana – da, m-am exprimat eu un pic aiurea 😀 e spuma batuta de la cele 3 albusuri 🙂
Multumesc mult pentru raspuns!
O zi buna !
Roxana
@Roxana – cu mare drag 🙂
Si daca nu am capsuni ce pot pune combinat cu vin? Vroiam atat de mult sa fac reteta asta in seara asta insa nu am gasit capsuni.
@Mihaela – nu stiu ce mai poti combina cu vin, in principiu s-ar putea cu orice fruct, dar depinde de gusturi. Poti incerca sa faci prajitura cu alt fruct si sa renunti la vin 😉
in loc de vin ce pot sa pun?:)
Un pic de apa, care sa se indulceasca si sa se aromeze de la capsuni 🙂
Ce fel de biscuiti ai folosit?
Oana, biscuiti simpli, petit beure