Pana acum am ocolit tapioca pentru ca imi trecuse candva pe la ureche ca „ceva” nu ar fi tocmai in regula cu ea. E drept ca nici nu am avut curiozitatea sa studiez problema, dar apoi am citit acest articol si m-am mai lamurit cum sta treaba.
Ca si in cazul multor altor alimente, ideea este de consum moderat si variat. Nimeni nu va recomanda sa consumati tapioca zi de zi, fiind un produs cu anumite beneficii (pe care le voi puncta mai jos), dar destul de sarac nutritional. Totusi, daca vreti o alternativa la orezul cu lapte sau daca aveti anumite restrictii dietare (ca de exemplu intoleranta la gluten), tapioca este o alegere buna si foarte utila!
Cu un continut mare de carbohidrati, tapioca este bogata si in fier, cupru si acid folic. Astfel, este o buna sursa de energie, imbunatateste circulatia si numarul celulelor rosii, asigura o digestie mai buna si imbunatateste presiunea arteriala.
Ingrediente
30 gr tapioca (eu o am de aici)
1/2 litru de lapte (vegetal)
2 linguri ulei de cocos ( de aici)
2 linguri de miere
1/2 mango
Puneti laptele la incalzit si cand este caldut, adaugati tapioca si fierbeti 6-7 minute, pana se ingroasa si se leaga compozitia. Adaugati uleiul de cocos cat compozitia este inca fierbinte si amestecati bine. Cand s-a mai racit adaugati si mierea si amestecati din nou pentru a o dizolva complet.
Inainte de servire, adaugati pe budinca mango facut piure fin cu robotul de bucatarie.
*Incercati sa cumprati tapioca din surse sigure, in ambalaje de firma, pentru a va asigura ca achizitionati un produs real.
nu am avut ocazia sa gust cceva cu tapioca, dar pe viitor o sa incerc
Salut Ama, apreciez tare mult toate retetele tale.
Am vrut sa te intreb ai incercat vreodata sa prepari Cheesecake? As dori tare mult sa iti imparatesezi reteta cu noi. Multa bafta in continuare!