Seria „Pauza de Ordine” propune sarcini zilnice de curățenie, organizare și simplificare, concepute să fie realizate în doar câteva minute. Este ghidul ideal pentru cei care doresc să mențină ordinea în casa lor cu efort minim și eficiență maximă.

Pauza de ordine - 15 minute pentru o casa ordonata

Astăzi vreau să vă împărtășesc un truc simplu și eficient pentru a păstra dulapul vostru proaspăt și protejat de dăunători folosind ulei esențial de lavandă și o floricică de fetru. Este o soluție naturală care miroase bine, dar și ajută la protejarea hainelor.

De ce lavandă?

Lavanda ajută împotriva moliilor și altor dăunători. Uleiul esențial de lavandă are proprietăți antifungice și antibacteriene, ceea ce îl face ideal pentru a păstra hainele curate și ferite de orice invadator nedorit.

Ce ai nevoie:

  • Ulei esențial de lavandă
  • O floricică de fetru sau orice bucățica de fetru/ pâslă
  1. Aplică ulei esențial: Picură câteva picături de ulei esențial de lavandă pe floricică. Nu este nevoie să folosești prea mult; câteva picături vor fi suficiente pentru a elibera treptat aroma plăcută de lavandă.
  2. Plasează floricica în dulap: Pune floricica de fetru pe un raft sau agaț-o între haine. Aroma subtilă de lavandă va învălui dulapul și va ține dăunătorii la distanță.

Beneficiile Lavandei:

  • Protecție naturală: Lavanda este recunoscută pentru capacitatea sa de a ține moliile și alți dăunători la distanță, protejând astfel hainele tale preferate.
  • Miros proaspăt: Uleiul esențial de lavandă aduce o notă de prospețime și calm în dulapul tău, făcând ca fiecare deschidere a ușii să fie o bucurie.
  • Proprietăți calmante: Pe lângă beneficiile practice, lavanda este cunoscută pentru efectul său relaxant, ajutând la reducerea stresului.

Voi ce metode naturale folosiți pentru a împrospăta dulapurile? Împărtășiți-le în comentarii, abia aștept să aflu și eu!

Să aveți o zi minunată și plină de parfum de lavandă!

Vezi și alte articole din serie aici


Acest articol a luat nastere datorita colaborarii mele cu dm drogerie markt Romania. Ca brand ambassador incerc sa va arat cum am integrat in mod real produsele lor in viata noastra si sa vin mereu cu idei si noutati care sa va inspire data viitoare cand sunteti la cumparaturi. 
#advertisementDM

Vezi și alte articole despre produse din dm AICI.