dulceata de pere cu vanilie

E suficient sa ii spui numele si simti cat de aromata este. Dulceata de pere cu vanilie si scortisoara!
Un miracol aromat al toamne, o dulceata delicata si desavarsita sa ne bucure o iarna intreaga!

Ingrediente
3 kg de pere
50 ml de apa
zeama de la o lamaie
zeama de la o portocala
200 gr zahar
2 betisoare de vanilie
1 lingurita scortisoara
1 lingurita cardamon
1/4 lingurita nucsoara

Perele se curata si se taie, astfel incat sa indepartati mijlocul. Se pun intr-o oala cu putina apa si se lasa la foc mic pana incep sa lasa zeama si sa fiarba. Atunci se adauga zeama de lamaie si de portocala, zaharul si condimentele si se lasa la fiert pentru aproximativ 40 de minute.
Se spumeaza daca este cazul.
Dulceata se face pasta cu robotul cu picior metalic si se mai lasa cateva minute la fiert.

Se pune in borcane sterilizate si fierbinti, se rastoarna pe capac si se lasa la racit sub paturi.

Pofta mare!

dulceata de pere cu vanilie

Sursa reteta