Cu cateva saptamani in urma am descoperit un puzzle mai special. De fapt este un soi de joc.
Ma rog, o sa vedeti mai jos cate posibilitati sunt!

Jocul se numeste Saculetul Fermecat (si il gasiti de cumparat aici) si vine intr-o cutie cu un set de cartoane cu poze si corespondentul pozelor in jetoane. Cutia mai contine si niste pioni (pe care eu sincer nu stiu la ce sa ii folosesc – aveti voi idei? :D) si un saculet (de aici numele) in care puteti depozita jetoanele, dar sa il si folositi in joc: regulamentul spune ca cel mic trebuie sa bage mana in saculet si numai dupa contur sa ghiceasca obiectul.
Natalia nu e inca la varsta aia si noi am folosit piesele in propriul nostru joc de invatare. Hai sa va povestesc cum!


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

In prima faza, am intins cartonasele pe jos si am incercat sa gasim obiectele. Le-am numit si le-am asezat la locul lor pe cartonase.

Am incercat sa „completam” cat mai multe cartonase, iar acesta a fost preferatul Nataliei. Normal, doar e o pisica si un ou :))

Apoi, am strans toate cartonasele si am lasat la Natalia toate jetoanele. Am scos eu cate un castonas si i-am cerut Nataliei sa caute intre jetoane obiectele potrivite. Aceasta parte a avut cel mai mare succes, Natalia adora orice provocare 🙂

Apoi, am mai schimbat jocul. Cartonasele sunt ilustrate pe ambele parti: pe a doua parte obiectele sunt combinate in alta ordine (vedeti diferenta dintre aceste doua poze) si de data aceasta sunt doar conturate.

Imi place foarte mult acest joc. Este o modalitate perfecta de dezvoltare a limbajului si de a invata cuvinte noi, are mai multe variante de joc si e greu sa te plictisesti de el.
In plus, dupa cum ziceam mai sus, jocul se adapteaza si dupa varsta si daca reusim sa nu pierdem jetoanele (mare provocare !! :)) putem sa ne jucam cativa ani cu el.