cats 

 Cu cativa ani in urma am pus stapanire pe cartile vechi de retete ale bunicii – ingalbenitele si pe alocuri patatele Szakácskönyv. 

Am ales sa pregatesc din ele celebra halászlé cu taitei proaspeti de casa atunci cand Electrolux m-a invitat sa prezint o reteta ardeleneasca (cu accente inevitabil unguresti la mine :))).

Ingrediente

diferite tipuri de peste (ptr bucata mare de carne eu am folosit crap)
ceapa
ardei
boia
sare

Reteta este facuta in functie de proportii. Pentru fiecare 200 gr de peste puneti o ceapa mare.

Pestele marunt – se spune ca daca folositi mai multe tipuri de peste, supa e mai gustoasa – se pune la fiert cu ceapa si boiaua.

Pestele mare se taie felii, se sareaza si se lasa o ora la rece. Se scurge de zeama care o lasa si se adauga la supa impreuna cu ardeii si se mai lasa pe foc cam o jumatate de ora.

Cu cateva minute inainte se adauga taiteii.

Taiteii se fac in felul urmator:

* la fiecare 100 gr faina se pune un ou intreg * eu am facut taitei din 300 gr faina

IMG_0628

Se framanta aluatul, se intinde intr-o foaie subtire care se taie fasii pe care le suprapuneti. Apoi se taie taiteii – eu din pacate i-am taiat cam prea lati.

 

IMG_0634

IMG_0637 

 Dupa ce se lasa putin la uscat se fierb in apa cu putina sare, se strecoara si se adauga la mancare.

Iar la mine in bucatarie, cat timp faceam taiteii, aveam o pisicuta pofticioasa la picioare ♥

 

IMG_0643

jjj