Am ales sa pregatesc din ele celebra halászlé cu taitei proaspeti de casa atunci cand Electrolux m-a invitat sa prezint o reteta ardeleneasca (cu accente inevitabil unguresti la mine :))).
Ingrediente
diferite tipuri de peste (ptr bucata mare de carne eu am folosit crap)
ceapa
ardei
boia
sare
Reteta este facuta in functie de proportii. Pentru fiecare 200 gr de peste puneti o ceapa mare.
Pestele marunt – se spune ca daca folositi mai multe tipuri de peste, supa e mai gustoasa – se pune la fiert cu ceapa si boiaua.
Pestele mare se taie felii, se sareaza si se lasa o ora la rece. Se scurge de zeama care o lasa si se adauga la supa impreuna cu ardeii si se mai lasa pe foc cam o jumatate de ora.
Cu cateva minute inainte se adauga taiteii.
Taiteii se fac in felul urmator:
* la fiecare 100 gr faina se pune un ou intreg * eu am facut taitei din 300 gr faina
Se framanta aluatul, se intinde intr-o foaie subtire care se taie fasii pe care le suprapuneti. Apoi se taie taiteii – eu din pacate i-am taiat cam prea lati.
Iar la mine in bucatarie, cat timp faceam taiteii, aveam o pisicuta pofticioasa la picioare ♥
ioooi ce tare-i asta mica!
Ama draga, dar puiul tau de om nu a implinit cumva un anisor, zilele astea? Sa va traiasca si sa fiti cu totii sanatosi! Oana Andreea
Felicitari pentru reteta aleasa!Cred ca este o minunatie:)!!!Iar pisicuta este…..o scumpica:)!!!
Foarte interesanta reteta, nu o stiam desi si la noi influentele unguresti sunt extrem de vizibile. Sa ai bafta!!
va multumesc mult 🙂
Oana Andreea – da, chiar azi e ziua ei 🙂
Iti doresc din suflet Sarbatori Fericite , pline de liniste si intelepciune !!!
multumesc mult draga mea 🙂 sper ca ai avut si tu la fel.
Ahh supa asta imi aduce aminte de ceva ce am mancat cu maaaare placere in bratislava acum 4 ani..era o supa de rosii cremoasa si picanta cu bucati de peste..a fost delicioasa! ..voi incerca reteta ta pentru a-mi aduce aminte de excursia aceea..multumiri!
Tare scump copilasul! 🙂
De reteta n-am ce zice. Iar m-ai nimerit, iar ma pun pe gatit! 🙂