Va rog sa imi spuneti si mie unde zboara timpul asta pentru ca, pe la mijlocul lui ianuarie, am fost luata prin surprindere cand bebelusul meu abia nascut a facut 1 an, imi zambea strengareste  si imi gangurea tot mai articulat.

Cadou de ziua lui i-am luat doua carti de la Bebe Librarie, mai ales ca Robert se dovedeste un iubitor de carte. Natalia era mai nerabdatoare, le rontaia si era mai curioasa de suntetul foilor cand se rup decat de ce povesti se pot spune. Dovada ca fiecare copil e diferit, Robert intoarce curios fila cu fila, se uita la detalii, arata cu degetelul si intreaba pe bebeluseste ce vede el acolo. Un lucru au insa in comun: ei vor sa intoarca filele!

Si din acest punct de vedere, ambele carti cumparate sunt dedicate varstei, au paginile cartonate, usor de manuit de manute mici si nu se rup.

Desenele, desi diferite ca stil, in ambele carti sunt foarte simple si frumoase. La varsta aceasta copilul inca nu are nevoie de pagini incarcate si foarte colorate. Desenele simple ii ajuta mai bine sa invete cuvinte si concepte simple.

Amadeus e prea mic este o carticica despre frustrarile bebelusului (mai ales cand are in preajma o surioara mai mare) pentru ca nu poate face toate cate le vrea sau cate face copilul mai mare.
Pune in oglinda pe fiecare 2 foi ceva ce copilul mic nu poate sa faca, dar ceva ce poate sa faca tocmai pentru ca este mic.

amadeus e prea mic

De exemplu, Amadeus e prea mic sa se dea cu bicicleta, dar numai el incape si se poate plimba in carucior.

Desenele sunt foarte frumoase si simpatice, cu culori pastelate si placute. Desi simpliste, desenele au cateva detalii de baza despre viata de zi cu zi (ca de exemplu, in poza de mai jos: bol cu fructe, cani, pahare, ceas)


amadeus e prea mic

 

1 poveste pentru copiii de 1 an este prima carticica dintr-o serie speciala pentru fiecare aniversare.
Carticica, tot cu foi cartonate, povesteste despre aniversarea lui Kocola, ursuletul koala care implineste 1 an.
Este sarbatorit in familie, cu tort si un cadou.


1 poveste pentru 1 an

 

1 poveste pentru 1 an

Desenele sunt foarte simple din nou, de data asta pe fond alb, cu foarte putine detalii secundare. Povestea este simpla si scurta, adaptata copilului de 1 an, cu repetarea cifrei 1 si cu prezentarea familiei.

1 poveste pentru un an