Calatorie culinara in Europa – activitate pentru copii
Copiii au fost fermecati de scurta noastra vacanta in Portugalia si au savurat mancarea de acolo. Pentru prima data de cand mergem in vacante, am ales sa mergem la all inclusive si a fost o experienta culinara interesanta pentru copii. Spre deosebire de meniul fix de acasa sau de la un restaurant, aici puteau sa incerce mai multe mancaruri la o singura masa.
Bucataria hotelului era una europeana. Desi mereu erau si mancaruri de inspiratie portugheza, am avut si multe paste si pizza (spre bucuria celor mici), fish & chips, english breakfast si multa-multa patiserie.
Astfel, mi-am dat seama ca nu am gatit niciodata lasagna si copiii mei habar nu aveau ce e. Dar au mancat portii duble in seara in care a fost asta in meniu. Apoi am descoperit impreuna traditionala paine cu usturoi a portughezilor – Bolo do Caco, cu care sincer as putea trai toata vara fara probleme. Alaturi de painea cu ulei de masline si oregano a grecilor si pizza cu crusta cu susan (placere vinovata)! 🙂 

Si pornind de la experientele din aceasta vacanta, mi-a venit ideea ca in aceasta vacanta sa exploram putin cateva tari din Europa si din punct de vedere culinar.
O vom face de acasa si vom pregati impreuna retelele alese. 

Calatorie culinara in Europa – activitate pentru copii 

Am ales doar sase tari europene, dar daca “prinde” ideea si copiilor le place, sigur vom extinde. Si  ne vom face curaj sa exploram si bucatarii mai exotice!

Cum voi proceda

Vom pregati impreuna cate o reteta in fiecare saptamana.
In saptamana aceea vom discuta mai multe despre tara respectiva si despre bucataria ei traditionala. Din fericire, exista o multime de materiale pe internet, avem pe alese la ce sa ne uitam. Desi vreau sa fac retetele cat mai accesibile pentru ei, vreau sa urmarim impreuna si variante preparate de profesionisti, sa inteleaga cat mai bine tehnicile de preparare.
Asa cum vedeti in imaginea din acest articol, am ales retete relativ simple. Personal, am emotii la croissant (pe care nu l-am facut niciodata) si la paella

Am ales Bolo de Caco pentru ca le-am promis copiilor ca o vom face si acasa. Am oscilat mult intre aceasta, pastéis de nata si queijada de feijão. Acestea din urma m-au cucerit: sunt tarte micute (ca pastéis de nata), dar umplute cu fasole (!!!) si faina de migdale. Mi s-au parut senzationale si foarte neconventionale prin amestecul inedit de ingrediente.

Sper sa va inspire si pe voi aceasta activitate!