Condiment picant pentru carnea de pui
Imi place tare mult sa imi pregatesc singura amestecuri de condimente pentru carne si te incurajez sa faci si tu la fel!
Adevarul este ca nu e nevoie sa urmezi o reteta fixa. Poti amesteca cateva condimente care iti plac si le ai pe toate la indemana. Pe langa acest aspect, este un mod perfect sa folosesti cantitati mici de condimente care ti-au ramas in borcan sau plic.
De exemplu, poti inlocui cu orice fel de verdeata mararul din reteta mea din acest articol: patrunjel uscat, oregano uscat sau cimbru uscat. Eu am folosit de aceasta data marar pentru ca mai aveam putin in un borcan si voiam sa scap de el din dulap. Asa, in amestec, am stiut ca se va folosi mult mai repede.
In plus, in serile aglomerate, cand gatesc in graba, nu prea am eu chef sa stau sa ma gandesc ce combinatii de condimente sa folosesc! Dar avand la indemana un amestec special, stiu ca friptura mea va fi condimentata rapid si delicios.


Ingrediente
1 lingura de sare
1/2 lingura piper
1 lingura usturoi pudra
1 lingura boia rosie
1 lingura de marar uscat
1/2 lingura de fulgi de chilli

Amestec toate ingredientele si apoi le depozitez in un borcan cu un capac care se inchide cat mai bine.