Ceasul.
Cea mai simpla metoda pentru a deveni mai productiv In perioadele mele cele mai dificile, cand sunt coplesita de sarcini sau sunt intr-un punct in care oboseala ma impiedica sa ma concentrez, mereu recurg la o solutie foarte simpla: ma folosesc de ceas. 

Sunt sigura ca ati auzit deja de metoda Pomodoro. Aceasta este o metoda prin care te setezi sa lucrezi o perioada fixa de timp (de obicei 25 de minute), iti oferi o scurta pauza si apoi lucrezi din nou pentru peioada data. 

Din experienta mea, trebuie sa va atrag atentia ca poate fi riscant sa va folositi de alarma de la telefon (sau de numeroasele aplicatii destinate acestei tehnici). Adevarul e ca daca vreau sa ma concentrez cu adevarat pe o sarcina, trebuie sa inlatur distragerile si telefonul este fara indoiala una dintre ele. Daca il pun pe silentios si cu fata in jos, nu am nici o atractie fata de el, dar daca as tot pune mana pe el sa setez si sa opresc alarme, sansele sa intru sa mai verific una-alta, cresc exponential. 
De aceea prefer sa ma folosesc de ceasuri traditionale sau cronometre si sa le folosesc special pentru asa ceva. 
Daca in timpul zilei pot folosi cronometrele cu alarma, cand dorm copiii, prefer sa ma folosesc de un ceas simplu si sa ma orientez dupa el. 

Iata cateva dintre beneficiile acestei tehnici 

Ceasul.
Cea mai simpla metoda pentru a deveni mai productiv 


1. Te poti concentra pe o sarcina 


Iar acest lucru este extrem de important mai ales daca iti sta in fire sa faci multitasking, sa te lasi usor distras sau daca e vorba de o sarcina care nu iti face placere si de care tot amani sa te apuci. 
Daca iti setezi in minte ca trebuie sa lucrezi la asta 20-30 de minute, te poti concentra pe sarcina, stiind ca apoi urmeaza o mica pauza (recompensa). Te poti concentra pe o singura sarcina si astfel sa fii mai productiv si eficient. Te convingi mai usor sa te apuci de o sarcina care nu iti face placere, mai ales daca te gandesti ca sunt “doar 20 de minute”. 

2. Inveti sa estimezi mai corect timpul necesar indeplinirii unei sarcini


Deseori estimam gresit timpul necesar indeplinirii unei sarcini. Fie din cauza ca de obicei indeplinim aceasta sarcina cu numeroase intreruperi (distrageri) sau facand multitasking si, in consecinta, ne ia mult mai mult timp sa ducem sarcina la bun sfarsit. Sau din cauza ca sarcina nu ne face placere si atunci ni se pare ca dureaza mult mai mult decat dureaza in realitate. 
In ambele cazuri, indeplinirea sarcinii intr-un interval de timp dat, concentrandu-ne doar la acea sarcina, e posibil sa ne surprinda! Deseori am descoperit cat de multe pot face in doar 10 minute, daca lucrez concentrata si fara intreruperi. 

3. Inveti sa iei pauze 


In zilele in care nu folosesc ceasul, am impresia ca toata ziua sunt in focuri si nu apuc sa imi trag sufletul. Asta pentru ca mereu cad in capcana multitaskingului si nu vad cum sa ma opresc si sa ma relaxez. 
Cand am intervale clare de lucru concentrat, ma bucur cu adevarat de cele 5 sau 15 minute de pauza. Fara sa ma simt coplesita, grabita sau vinovata.