5 moduri in care sa te relaxezi in anul ce vine
La final de an, in momentul in care toata lumea isi face un mic bilant al lunilor trecute, cand multi dintre noi se gandesc la rezolutii pentru anul ce vine, as vrea sa deschidem putin discutia si despre un subiect care rar ajunge pe lista de rezolutii: relaxarea. 

Stresul este una din marile surse de probleme din vietile noastre. Fie ca suntem dispusi sa constientizam asta sau nu. Stresul poate duce si probleme de sanatate, pe care, cel mai probabil, nici nu le-am asocia cu el. Daca despre o migrena sau despre caderea parului sau alopecia, stim ca pot avea ca sursa stresul, pentru alte afectiuni, precum virozele de sezon sau o rinita cronica, rar le asociem si starea noastra de stres. 

Acum cativa ani citisem o carte care explica nevoia acestei stari de echilibru din viata noastra si legatura directa dintre stres, oboseala profunda si bolile de care ajungem invariabil sa suferim prin slabirea organismului si a puterii sale de a lupta cu boala. 

De aceea, relaxarea, timpul petrecut avand grija de noi, ar trebui sa fie la inceputul fiecarei liste de prioritati din acest an! 

Si iata si cateva idei simple despre cum puteti face asta: 5 moduri in care sa te relaxezi in anul ce vine

1. Incepe un proiect care sa te ajute sa rupi rutina si sa te provoace 


Poate fi ceva ce ai amanat de multa vreme sau ceva la care nici nu te-ai gandit pana acum! De exemplu, sa incepi sa ai grija de o mica gradina (fie in balcon), sa inveti sa gatesti sau sa experimentezi cu retetele unui autor anume (iti mai amintesti de provocarea din filmul Julie & Julia de a gati toate retetele din cartea Juliei Child?) 

2. Redu din timpul petrecut online 


Sunt numeroase studii care arata ca exista o legatura directa intre anxietate si retelele sociale. In plus fata de aceasta, lumea online, insasi prin structura ei, duce rapid si la oboseala decizionala, o oboseala care poate fi extrem de extenuanta si care duce de cele mai multe ori si la decizii extrem de proaste. 
Limitarea timpului petrecut online poate aduce beneficii imediate starii noastre de spirit. Apoi, ca pas urmator, folositi cu intentie timpul pe care il petreceri totusi online. De exemplu, evitati timpul petrecut dand scroll pe retelele sociale si folositi acest timp pentru a cauta informatii pentru una din pasiunile voastre. 

3. Petrece timp afara 


Oricat de aglomerata iti este ziua, incearca sa faci mereu cate o plimbare in aer liber. 

4. Citeste o carte 


Fie ca este o carte de fictiune sau una de dezvoltare personala, cartile va vor ajuta de indata sa va relaxati. Va vor transpune in o alta lume si va vor ajuta sa va deconectati. Cele educative va vor oferi satisfactie prin lucrurile noi invatate si prin felul in care va veti simti mintea stimulata. 

5. Prioritizeaza somnul 


Exista un trend care glorifica oboseala si lipsa de somn. Ignorati-l! Odihna este esentiala atat pentru sanatatea noastra fizica, dar si pentru o buna functionare a mintii noastre, pentru procesele de invatare si de memorare. Niciodata nu neglijati somnul si indiferent de cate sarcini mai aveti de bifat pe lista voastra, nici una nu ar trebui sa fie mai importanta decat somnul.