Calendar de curatenie (PDF GRATUIT)
Unul dintre cele mai bune sfaturi pe care le-am aplicat in viata mea si care mi-au adus beneficii reale, a fost acela de a nu ma chinui sa retin acele detalii care pot fi foarte bine stocate pe o foaie.

Zi de zi suntem bombardati de informatii si ne straduim sa prioritizam cat mai bine ceea ce avem de facut intr-o zi. Dar pe lista noastra de sarcini sunt acele tipuri de sarcini care trebuie facute doar ocazional si de care putem uita cu usurinta.
Iar daca nu uitam efectiv (pe modelul „mi-a iesit complet din cap”), ne pot cauza un stres incredibil si pot fi o sursa majora de a ne accentua anxietatea.
„Oare cand am spalat ultima oara filtrul de la aerul conditionat?”
„Oare cand am schimbat ultima data filtrul de la hota?”
„Oare nu ar trebui sa mai spal tapiteria canapelei?!”

Iar solutia pentru toate acestea este foarte simpla. De fapt, o puteti rezolva cu o simpla foaie de hartie si o puteti descarca gratuit ceva mai jos!

Calendar de curatenie (PDF GRATUIT)

Cand sa folosesti acest calendar de curatenie?
* Cand ai sarcini care trebuie repetate ocazional si de care nu vrei sa uiti.
* Cand ai sarcini care se repeta in anumite luni si de care nu vrei sa uiti (de exemplu, in zona noastra curentul se factureaza o data la doua luni si apa o data la trei luni, deci e foarte important pentru mine sa nu uit sa verific facturile online in aceste luni si sa le achit!)
* Cand vrei sa tii minte ultima oara cand ai facut/schimbat ceva (de exemplu, eu imi notez cand imi schimb cartusul la imprimanta si astfel stiu sa imi comand un cartus nou)
* Cand vrei sa te ocupi de o anumita sarcina pe care altfel tinzi sa o amani (de exemplu, imi impun ca o data la cateva luni sa fac curat in galeria de poze a telefonului si in memoria aparatului foto, sa fac back-up la poze si sa le developez pe cele mai reusite pentru un albume foto de familie).

Cum sa folosesti acest calendar de curatenie?
Noteaza in prima coloana numele sarcinii. Urmeaza cate o coloana dedicata fiecarei luni din an. Cand indeplinesti acea sarcina, trece data in coloana aferenta lunii.

Astfel, dintr-o singura privire, poti sa vezi de indata cand e nevoie sa faci ceva anume si sa nu te mai stresezi niciodata ca uiti sa faci ceva.
Poti descarca PDF-ul GRATUIT de aici. Sper sa va fie util!