Planul zilei – 17 decembrie 2019
Buna dimineata, dragii mei,

Azi, pe langa planul efectiv al zilei, as vrea sa raspund si la intrebarea unei cititoare care m-a intrebat cum gestionez cand ziua nu decurge dupa plan, cand apar urgente sau situatii neprevazute. Si ce fac cu sarcinile nefacute din ziua aceea.

In primul rand, asa cum am scris in acest articol, listele nu sunt despre a ne constrange, ci despre a ne sprijini zi de zi. Mie imi si face placere sa le fac! Mi-am facut obiceiul ca dimineata, la cafea, sa petrec cateva minute facand un mic plan al zilei. Acest obicei imi ofera o mai mare claritate si liniste, chiar si atunci cand nu respect tot ce e trecut pe lista!

Avantajul listelor si planurilor facute pe hartie este ca ne forteaza sa re-evaluam mereu ce trecem pe lista – ce merita, ce nu. Ceea ce este cu adevarat prioritar sau ce lucruri si-au pierdut din importanta.
De aceea, e posibil sa observati ca unele sarcini ce raman nefacute, ajung sa dispara cu totul de pe lista pentru ca nu mai au relevanta sau sunt absorbite de altele.

In ceea ce priveste acele sarcini care nu au aceasta soarta, pur si simplu le mut de pe o zi pe alta. In functie de caz, le cresc in urgenta/prioritate.

De exemplu, in aceasta saptamana, avem doua serbari si asta inseamna ca in doua dupa-amieze si seri nu suntem acasa. Astfel, adaptez meniul la aceasta noua situatie si fac niste schimbari, astfel incat sa se potriveasca programului nostru din aceste zile. Nu simt ca imi e dat peste cap planificarea, ci dimpotriva! Ma bucur ca exista deja un sistem si astfel pot sa ma adaptez cu usurinta schimbarilor.

Cititi aici cum imi organizez structura de meniu.Acum citesc
Acum ascult
 (lista pe care am facut-o pentru copii)

Planner cu Meniul Saptamanii gasiti aici

Revenind la ziua de azi, meniul este construit astfel: 

1. Micul dejun 
Tema zilei: cereale
Aseara, in drum spre casa dupa serbare, ne-am oprit la brutaria de la noi din sat si am luat si doua branzoaice pentru azi. Prin urmare, de dimineata am avut branzoaice cu lapte cald cu miere.

2. Pranzul
Aici nu mai „operez” cu planul zilei si gatesc ceva care merge foarte bine si reincalzit. Asa ca apelez la o iahnie cu multe legume si costita.

3. Cina
Mancam ceva usor (daca mai e cazul), cand ajungem acasa de la serbare.


Planul zilei – 17 decembrie 2019

Planul zilei mi-l organizez dupa sarcinile de care vreau sa ma ocup cu prioritate. 
Astfel, pentru azi mi-am trecut la prioritati:
1. sa ma ocup de comenzi de agende
2. sa cos niste haine (nu stiu ce se intampla, mai mereu am de peticit cate ceva in ultima vreme)
3. sa curat putin balconul

La urgente: 
1. ordine pe blatul din bucatarie (mi se pare ca e foarte dezordine in ultima vreme si vreau sa simplific situatia)
2. sa incarc bateria la aparatul foto (descarcata dupa prima serbare)

La alte sarcini: 
1. Curatenie la iepuras
2. Sters praful si aspirat in camera de zi

Produsele folosite de mine se gasesc aici