Seria The Ravenels de Lisa Kleypas
Pe la inceputul acestui an 2020 atat de dificil, mi-a cazut pe maini o carte usurica: Devil in Spring. Am gasit-o recomandata in nu mai stiu ce top de carti si am inceput sa o citesc cam plictisita. Si abia am putut sa o mai las din mana. Amuzanta, relaxanta, simpatica, am stiut de indata ca trebuie sa citesc intreaga serie.
Mai ales ca incepusem cu volumul…trei! Dar am remediat imediat problema. Si desi celelalte nu mi-au placut la fel de mult ca Devil in Spring, totusi mi-au deschis apetitul spre un stil nou – historical romance.
Recunosc ca in acest an am citit mult romance. Pentru mine a fost un soi de terapie cand lumea din jur era inspaimantatoare. Inchideam telefonul, ignoram stirile si citeam. Anxietatea si oboseala nu imi permiteau mereu lecturi dificile (desi am citit si cateva titluri grele anul acesta), iar aceasta categorie de romane a fost perfecta pentru a ma ajuta sa ma relaxez.
Desi am inceput cu contemporan romance, aleg ocazional si cate un roman (sau o serie) de historical romance pentru stilul diferit. Personal, le prefer deseori pentru ca umorul mi se pare mai reusit si deseori m-am pomenit razand cu pofta la scenele din carte.
Fiecare volum are si cateva scene recomandate doar adultilor 🙂
Seria The Ravenels de Lisa Kleypas
Lisa Kleypas este considerata regina acestui stil (historical romance) si desi i-am citit si carti in care actiunea este plasata in prezent, cele istorice mi se par mai reusite. In seria The Ravenels, personajele feminine sunt fermecatoare: puternice, inteligente, ambitioase si curajoase. In plus, au destule ciudatenii incat sa faca lectura amuzanta.
In primul volum, Cold Hearted Rake, il descoperim pe Devon Ravenel, care tocmai mosteneste (pe neasteptate) titlul de conte. Doar ca domeniul pe care il mosteneste este darapanat si plin de datorii, iar tanara vaduva (Kathleen) a celui care i-a lasat titlul si cele 3 cumnate ale sale traiesc inca in acea casa.
Situatia este extrem de tensionata la inceput, dar mai apoi apar atatea situatii amuzante si simpatice incat uiti de startul cam intens al cartii. Cele trei surori – pe care le intalnim mai apoi si in celelalte volume – sunt savuroase.
Weston, fratele lui Devon, isi face debutul in serie ca un betivan grasan, cinic, iresponsabil si fara nici o grija pe lume. Transformarea celor doi frati este incantatoare si ramane un veritabil tratament optimist pentru cei descurajati.
Si pentru ca citim un roman de dragoste, Devon si Kathleen, chiar daca se cearta incredibil de mult, ajung sa se indragosteasca si, desi foarte tineri, isi asuma rolul de a avea grija de intreaga familie. Ajutorul lor pe parcursul seriei este unul similar unor parinti.
Primul volum il gasiti in romana aici.
In al doilea volum (Marrying Winterborne), urmarim povestea de dragoste dintre Rhys Winterborne si Helen, una din surori. Rhys este un personaj masculin alfa traditional: a reusit prin forte proprii sa se imbogateasca, este hotarat, mai mereu incruntat si intens. Si lectura este cu atat mai interesanta cand se indragosteste de tacuta, inteleapta si delicata Helen.
Al doilea volum este disponibil doar in engleza (nu inteleg de ce l-au sarit!) aici.
Al treilea volum (Devil in Spring), preferatul meu, este despre ambitioasa si zapacita Pandora, una din surorile gemene. Povestea ei de dragoste incepe cand il cunoaste pe Gabriel, Lord St. Vincent (fiul lui Sebastian si Evie, un cuplu din alta serie scrisa de Kleypas). Gabriel si Pandora sunt prinsi intr-o ipostaza compromitatoare, dar interpretata gresit si sunt obligati sa se casatoreasca pentru a evita scandalul. Doar ca Pandora isi iubeste prea mult independenta si visul ei de a construi un joc de societate pentru a accepta casnicia, chiar si cu fermecatorul Gabriel. Doar ca el nu se lasa atat de usor… 🙂
Al treilea volum il gasiti in romana aici.
Al patrulea volum (Hello Stranger) mi s-a parut cel mai plictisitor al seriei. Este totusi bun, dar mi s-a parut o pauza nedreapta de la incantatoarea familie Ravenel. In acest volum urmarim povestea de dragoste dintre Dr. Garrett Gibson – o femeie medic, care apare si in primele volume si Ethan Ramson, un fost detectiv de la Scotland Yard, un asasin misterios. Gibson este o femeie extrem de puternica si independenta, dovada fiind faptul ca este medic in vremuri cand aceasta meserie era dedicata exclusiv barbatilor. Iar datorita ei lectura este una extrem de placuta, pentru ca se alatura celorlalte personaje feminine puternice create de Kleypas.
Al patrulea volum il gasiti aici.
In urmatorul volum (Devil’s Daughter) il regasim pe West Ravenel, fratele lui Devon. Transformat complet, indragostit de munca la ferma si facand eforturi sa modernizeze mosia, West pastreaza insa umorul si nonsalanta care il fac atat de fermecator. Dragostea lui pentru o tanara vaduva – Phoebe, sora lui Gabriel – este aproape instanta, dar deloc usor de indeplinit.
Acest volum este tradus si il gasiti aici.
In ultimul volum (Chasing Cassandra), o cunoastem in sfarsit mai bine pe cealalta sora geamana, Cassandra. Cand este pusa intr-o situatie extrem de dificila, Tom Severin, un magnat prezent ocazional si in volumele trecute si prieten cu fratii Ravenel, se ofera sa ii salveze onoarea si sa se casatoreasca cu ea. Doar ca ea nu doreste sa se casatoreasca altfel decat din dragoste, iar de aici incepe dificila sarcina a lui Tom. Probabil cel mai linistit volum al seriei, este plin de sensibilitate si de iubire. O incheiere perfecta pentru aceasta serie minunata!
Acest volum il gasiti aici.