burger vegetarian cu linte


Burger vegetarian cu linte
Este prima oara cand fac hamburgeri acasa. Si prima oara cand mananc hamburgeri vegetarieni! Si sunt atat de incantata ca abia asteptam sa va povestesc si voua despre ei.

Ani de zile nu am mancat linte pentru ca nu stiam sa o gatesc. Si ma feream de ea. Dar de cativa ani ne-am imprietenit si acum am devenit tot mai curajoasa in utilizarea ei.
Si daca si voi sunteti la fel, va incurajez sa va depasiti teama pentru ca merita din plin! Este atat de gustoasa, de satioasa, de versatila, incat ar trebui sa o aveti mereu in case.

Si chiflele le-am facut in casa. Ar fi putut iesi mai bune, de aceea o sa mai experimentez si voi reveni cand voi avea o varianta mai buna.
Dar pana atunci, va povestesc de chiftelele de linte, pe care puteti sa le puneti si in chifle cumparate.

Burger vegetarian cu linte

Ingrediente

1 cana de linte uscata portocalie (eu am folosit-o pe aceasta)
1 morcov mare


1/2 cana de nuca
2 fire de ceapa verde (sau 1 ceapa galbena mica)
1 usturoi verde (sau 2 catei de usturoi)
1/2 cana de tarate
1/2 faina de in
1 cana de pesmet (eu am folosit paine cu maia uscata si maruntita in robot)
3 oua
2 lingurite de frunze proaspete de cimbru
2 lingurite de sare
1 lingurita de piper
*ulei pentru gatit

Burger vegetarian cu linte

Fierbeti lintea si scurgeti-o de apa.
Maruntiti in robot morcovul, nuca, ceapa si usturoiul.
Intr-un bol incapator amestecati-le cu lintea, taratele, faina de in, pesmetul, ouale, cimbrul, sarea si piperul.
Lasati putin amestecul deoparte, astfel incat taratele si faina de in sa apuce sa lege suplimentar amestecul.
Umeziti usor mana cu apa si formati chiftelele si prajiti-le in tigaie.


Eu le-am servit cu salata verde, ceapa rosie si sosul pentru Burger de la Hellmann’s, pe care daca nu l-ati incercat deja, neaparat trebuie sa o faceti! 🙂