Bugetul lunii septembrie – PDF gratuit
Toamna a sosit parca prea repede si e timpul pentru bugetul lunii septembrie. Si in aceasta luna ti-am pregatit un PDF special pentru bugetul familiei, in care iti poti nota si poti urmari veniturile si cheltuielile din aceasta luna. 

In plus fata de bugetul cu care te-am obisnuit, am mai inclus un PDF in aceasta luna. Aceasta pagina este una speciala pentru cheltuielile mai mari si iti voi explica mai jos cum sa il folosesti si la ce te poate ajuta. 

Bugete alocate – PDF gratuit

Voi incepe cu a doua pagina PDF, pentru ca este cea noua si pe care am creat-o pentru bugetele alocate unor cumparaturi mai substantiale. Am impartit pagina in doua, sa le poti grupa si tu in doua categorii. Aceste categorii pot fi in functie de obiective (cu buget mare sau mic, pe termen lung sau scurt, pentru cadouri sau personale, pentru familie etc).
Astfel, poti aloca un buget special si sa fi atenta la suma cheltuita. De exemplu, poti include aici bugetul pentru un cadou de casa noua sau pentru o aniversare. Dar la fel de bine, poti include bugetul necesar pentru un televizor nou sau o canapea. Sau poate ai citit despre bumbacul organic si vrei sa investesti in o saltea sau lenjerie de pat cu acest material, dar nu ai momentan bani pentru aceasta schimbare. Poti aloca un buget si sa il strangi pe parcursul mai multor luni, astfel incat, in momentul in care vei face achizitia, ea sa nu fie resimtita de bugetul lunar. 

Personal, aceasta structura mi-a fost cea mai utila in cazul unor proiecte prin casa sau curte. Am putut urmari cheltuielile si sa ajustez dupa nevoie. De exemplu, il poti folosi in cazul in care vrei sa redecorezi sau sa zugravesti.

Bugetul lunii septembrie – PDF gratuit

Prima pagina dedicata bugetului lunii septembrie isi pastreaza structura de luna trecuta.
In prima parte poti trece veniturile tale si/sau ale familiei. Veniturile pot fi din mai multe surse si e bine sa le treci pe toate, pentru a avea o privire de ansamblu asupra intregii luni.
In partea dreapta, noteaza veniturile, cheltuielile si economiile totale. Te sfatuiesc sa incepi luna cu o suma fixa de economisit, nu te multumi doar cu “ce ramane”. 

In partea de jos, noteaza cheltuielile fixe (facturi diverse etc) si alte cheltuieli (mai mari si/sau preconizate). 

Poti descarca GRATUIT cele doua PDF-uri de aici

Sper sa te ajute aceste resurse si sa poti sa iti gestionezi mai usor bugetul lunar!