Bugetul lunii octombrie – pachet PDF GRATUIT
Bine te-am regasit si in aceasta luna, cu un nou PDF gratuit pentru bugetul personal si al familiei. Pe langa foaia pentru bugetul lunii, am mai adaugat in plus si in aceasta luna doua foi ajutatoare. Una ai regasit-o pe blog si luna trecuta si scopul ei a fost sa iti poti organiza economiile pe categorii diferite. De data acesta, vei regasi o foaie pentru setarea obiectivelor financiare mari si urmarirea graduala a etapelor necesare pana la atingerea obiectivului.
Iti recomand sa folosesti aceasta foaie pentru obiectivele mari, importante, cum ar fi strangerea banilor pentru avansul la prima casa sau constructia unei case, cumpararea unei masini noi sau plata unui imprumut mare. 

Dar haide sa iti povestesc putin despre fiecare pagina din pachetul de buget al lunii octombrie. 

Bugetul lunii octombrie – pachet PDF GRATUIT

Prima pagina din pachetul acestei luni isi pastreaza structura din lunile trecute.  Am adaugat doar modificari de design, sa corespunda mai bine sezonului! 🙂
In prima parte de pe aceasta pagina trebuie sa treci veniturile tale si/sau ale familiei. Veniturile pot fi in mai multe surse si este important sa le treci pe toate. Nu doar pentru a urmari mai bine bugetul, ci si pentru ca atunci cand banii vin din mai multe surse tindem sa nu ii estimam corect. 

In partea dreapta noteaza veniturile, cheltuielile si economiile totale. Ca si in trecut, te sfatuiesc sa incepi din start cu o suma economisita. 

In partea de jos, noteaza cheltuielile fixe (facturi) si alte cheltuieli mai mari. 

A doua pagina este dedicata economiilor pe termen scurt sau mediu. Aceasta pagina iti poate fi foarte utila pentru proiecte diverse in casa (de exemplu, daca vrei saa zugravesti sau sa redecorezi) sau sa organizezi o zi de nastere. 

Cea de a treia pagina, cea noua, este dedicata marilor proiecte 🙂
Asa cum am mentionat si in introducerea acestui articol, aceasta pagina iti poate fi utila pentru ocaziile cand vrei sa economisesti bani pentru un proiect mare. Te incurajez sa treci mereu suma pe care reusesti sa o aloci acestui fond de economii – acest simplu obicei te va ajuta sa fi mai motivata, dar te vaa si ajuta sa vezi usor drumul pe care deja l-ai parcurs, cat si cat mai ai pana la atingerea obiectivului tau. Daca casutele de pe foaie vor fi insuficiente, poti mereu printa o noua pagina si sa continui de unde ia ramas, completand in partea de jos suma pe care o ai deja economisita. 

Poti descarca GRATUIT pachetul PDF cu bugetul lunii octombrie de aici

Sper sa iti fie de ajutor! 🙂