Briose din ou cu conopida 
Aceste briose sunt pe cat de colorate, pe atat de simplu de facut si de gustoase. Sunt perfecte si pentru micul dejun, un aperitiv cald sau rece, dar sunt grozave si de pus in pachetel! Pline de legume, rezista cateva zile si la frigider, intr-un recipient cu capac.
Iata si cat de simplu se fac.




Briose din ou cu conopida

Ingrediente 
2-3 buchetele de conopida (congelata)
1 ceasca de porumb boabe (congelat)
4 oua 
50 gr branza telemea 
Sare si piper 
Cateva frunze de spanac 
5 rosioare 
15 gr de parmezan 

Conopida si porumbul se fierb pe abur, pana se inmoaie. 
*porumbul il puteti folosi congelat sau la conserva, caz in care nu mai e nevoie sa il gatiti inainte



Se scot pe o farfurie si conopida se marunteste putin. Se lasa la racit.

Intre timp, intr-un bol, bateti bine 4 oua cu sare si piper. Adaugati telemeaua si apoi conopida si porumbul. 
La final, incorporati cateva frunzulite de spanac in amestec. Daca aveti copii mofturosi, adaugati spanacul dupa ce ati pus amestecul in forme, doar in cateva dintre ele.

Puneti amestecul in formele de briose. Acum puteti adauga spanacul (daca nu l-ati amestecat deja) si puneti in fiecare forma o jumatate de rosioara. 
La final, presarati peste fiecare briosa putin parmezan. 



Bagati tava in cuptorul incins pentru aproximativ 30 de minute, pana cand incep sa se rumeneasca.

Noi le-am servit cu ketchup-ul delicios de la dm 🙂


Daca ti-a placut aceasta idee, iti recomand sa incerci si aceste retete:
Briose cu branza, masline si oregano
Briose cu spanac si telemea
Briose cu bacon si branza