
Stiu ca rafturile de cereale arata imbietor in orice supermarket. Si eu mai cedez tentatiei si cumpar o cutie inexplicabil de scumpa cu cereale ce imi ajung pentru 3 mese. Si da, unele au gust bun, dar ati vazut si cat zahar contin?
Da, am nevoie de energie, dar parca nu as vrea doar un sugar rush!
Si atunci de ce sa nu imi fac eu granola? Este mai ieftin si controlez tot ce pun in cerealele de dimineata.
Iata ce folosesc eu, cu mentiunea ca improvizatia este mereu prezenta la prepararea granolei. In fond, adaugati doar ce va place si in ce combinatie doriti.
De aceasta data eu am amestecat fulgi de ovaz, fulgi de secara, nuca de cocos, nuci, seminte de floarea soarelui, stafide si arahide.
Intr-o cana de apa amestecati cam 50 gr ulei cu cateva linguri de miere (cat de dulce vreti sa fie) si esenta de vanilie. Turnati amestecul peste cereale si amestecati bine.
Dati la cuptor amestecand din cand in cand pana cand se rumenesc bine si cerealele nu mai sunt deloc umede.
Eu am servit granola cu lapte de soia cu aroma de vanilie si a fost o nebunie! 🙂
Frumos site ! Te invitam sa te inscrii pe http://e-blogdirector.blogspot.com/
Multumim !
Chiar azi ma gandeam, in timp ce mancam lapte cu cereale vitalis, ca as putea sa imi fac propriul amestec. Fulgi de ovaz si secara se gasesc, miere am, sa deshidratez fructe pe calorifer tocmai ce am invatat de la Ina… Mersi pt reteta si pt imbold 🙂
Buna, Ama! Ma bucur ca ai trecut in vizita pe la mine si ti-a placut! Multumesc mult!
Flori
@Mrs Green Foot – asta vroiam sa mentionez in post dar am uitat: fructele uscate. Eu nu am avut in momentul respectiv in casa, dar de obicei asa faceam.
Sau mai puneam sos de fructe peste granola….dar aia proaspat pregatit 😀
@ Flori – si eu iti multumesc 😉
Buna, Ama! O reteta foarte interesanta, de-abia astept sa o incerc si eu! Crezi ca se poate face si cu varianta de batoane?
se pune si apa sau doar ulei si miere? nu mi-e ff clar. ms, irina
e si apa. cerealele vor absorbi apa si se vor indulci, iar la cuptor apa se va evapora 🙂
e si apa. cerealele vor absorbi apa si se vor indulci, iar la cuptor apa se va evapora 🙂
Buna Ama! Reteta este super dar am facut o cantitate mai mare si nu stiu cum as putea sa o pastrez. Trebuie tinuta la frigider sau e de ajuns sa il pun intr-un borcan inchis ermetic la temperatura camerei?
Dar mierea la temperatura inalta nu-si pierde propietatile?
Alexandra, eu nu am facut portii care sa ma tina mai mult de aproximativ o luna. Si atata a rezistat, dar cred ca tine si de cat de bine s-a uscat la cuptor. Daca ai mult mai mult, poate ar fi o idee buna sa il tii la rece
Cris, isi pierde o parte din proprietati. Poti renunta la ea daca nu vrei cereale dulci