„Febra granola” m-a prins prima oara prin facultate si imi amintesc ca simplul fapt ca le consumam in mod constant imi dadea o energie incredibila. Si as vrea sa cred ca nu era doar un soi de efect placebo. šŸ™‚

Stiu ca rafturile de cereale arata imbietor in orice supermarket. Si eu mai cedez tentatiei si cumpar o cutie inexplicabil de scumpa cu cereale ce imi ajung pentru 3 mese. Si da, unele au gust bun, dar ati vazut si cat zahar contin?
Da, am nevoie de energie, dar parca nu as vrea doar un sugar rush!

Si atunci de ce sa nu imi fac eu granola? Este mai ieftin si controlez tot ce pun in cerealele de dimineata.

Iata ce folosesc eu, cu mentiunea ca improvizatia este mereu prezenta la prepararea granolei. In fond, adaugati doar ce va place si in ce combinatie doriti.

De aceasta data eu am amestecat fulgi de ovaz, fulgi de secara, nuca de cocos, nuci, seminte de floarea soarelui, stafide si arahide.


Intr-o cana de apa amestecati cam 50 gr ulei cu cateva linguri de miere (cat de dulce vreti sa fie) si esenta de vanilie. Turnati amestecul peste cereale si amestecati bine.

Dati la cuptor amestecand din cand in cand pana cand se rumenesc bine si cerealele nu mai sunt deloc umede.

Eu am servit granola cu lapte de soia cu aroma de vanilie si a fost o nebunie! šŸ™‚