5 idei simple pentru decorul de primavara al casei tale
Desi anul acesta am avut parte de o iarna calduroasa, tot ma bucur de primele semne ale primaverii si, ca in fiecare an, simt nevoia sa aduc putina culoare si prospetime si in casa. Si adevarul este ca nici nu e nevoie de mare lucru – cateva vaze decorative in care sa puneti crengute de flori si flori de primavara sau cosulete in care sa puneti mici ghivece cu bulbi, sunt suficiente pentru a va schimba complet atmosfera din casa.
Daca vreti sa faceti chiar mai mult decat atata, am strans mai jos cateva idei simple cu ajutorul carora sa puteti adauga si mai multa culoare casei voastre.

1. Vaza decorativa cu bomboane
Folositi un vas mare de sticla transparenta – un bol, o vaza mai mare. Puneti in mijloc un borcan mai mic decat vaza, dar suficient de mare incat sa puneti in el apa si un buchet de flori. Puteti folosi folosi flori de primavara cu tija mai inalta, precum lalelele, narcisele sau crengute inflorite.
Intre peretii bolului de sticla si borcanul cu apa, puneti bomboane colorate. Cautati intr-un magazin de dulciuri bomboane cu glazura mai tare si colorate in culori pastel sau alte culori care se potrivesc cu decorul dorit de voi. 

Surse imagini 1 2 3

2. Lamaile ca decoratiuni
Puneti intr-un bol de sticla transparenta sau intr-un cos alb cateva lamai. Alaturi de ele, puneti un buchet de flori de primavara albe si/sau galbene. Le puteti pune in carafe de ceramica sau metal alb. Florile pe care le puteti folosi sunt zambilele albe, lalele albe si galbene, narcisele albe si galbene, frezii albe si galbene sau crengute inflorite de forsythia. 

Surse imagini 1 2 3

3. Culoare cu primule si panselute
Primulele si panselutele sunt flori rezistente si pline de culoare. Puteti sa le folositi pentru a da culoare casei. Pentru un decor elegant si delicat, le puteti planta in cescute colorate de ceai. Pentru un plus de verdeata, puteti adauga la baza muschi verde (natural sau stabilizat). 

Surse imagini 1

4. Folositi o umbrela pentru un decor inedit
Folositi o umbrela veche pentru a crea un decor special pentru un perete sau o usa. Agatati umbrela de maner si puneti de ea o sticla cu apa pentru un buchet de flori. Puteti folosi aici si flori artificiale, mai ales daca alegeti sa pregatiti acest aranjament pentru exterior. 

Surse imagini 1 2

5. Cuiburi de crengute si muschi 

Folosind crengute subtiri si muschi, puteti face mici cuiburi in care sa puneti oua decorative (se gasesc in comert). Daca vreti o alternativa naturala, puteti sa folositi oua de prepelita pe care sa le goliti de continut (vedeti aici cum). 

Surse imagini 1 2 3