ou cu coaja intreaga

E al doilea an in care ni se cere de la gradinita sa trimitem coaja intreaga de ou pentru decor de Paste. Anul trecut, dupa ce am spart cateva oua, am renuntat sa mai incerc. Anul acesta, insa, am decis ca trebuie sa fac micul proiect si sa trimit si eu la gradinita cateva oua golite. Am intrebat in stanga si in dreapta si am procedat in felul urmator.


Am ales ouale si le-am spalat bine cu apa si detergent de vase. Le-am lasat la uscat.

Apoi, am lipit putin scotch pe unul dintre capete si am batut incet cu lingura o pioneza. Dupa ce a trecut prin coaja, am invartit usor, usor de ea, astfel incat sa se largeasca putin gaura. Prima gaura am vrut sa fie putin mai mare (mai mare decat varful unui ac adica), pentru a scoate mai usor continutul. 

coaja intreaga de ou

Adica sa ajunga la aceasta dimensiune.

coaja intreaga de ou

Apoi, am repetat procedura cu scotch-ul si pioneza pe cealalta parte, dar de data aceasta am lasat gaura doar cat a intrat acul. Am tinut oul deasupra unui bol si am suflat cu putere, astfel incat intreg continul a iesit prin prima gaura.

Ulterior, o alta mama de la gradi, mi-a spus ca ea scutura bine oul inainte de gaurire, sa se amestece albusul si galbenusul, pentru a iesi mai usor. Mie mi s-a parut ca a iesit destul de usor si asa, dar la anul le amestec.

Dupa ce am golit ouale, le-am intr-un vas cu apa, otet si detergent de vase, le-am scufundat si le-am lasat sa se umple cu apa. Apoi le-am agitat, sa se spele cat mai bine. Le-am clatit sub jet de apa si le-am pus la uscat.

De aici le puteti decora dupa cum doriti. Le puteti agata in pomi, pe crengute, la geam.
La gradinita, educatoarele le-au pus pe bete de bambus, le-au fixat cu putina ceara topita si au lasat copiii sa le decoreze dupa imaginatie.